1000 ideeën van Agnieten College voor Mark Rutte

1000 ideeën van Agnieten College voor Mark Rutte

De afgelopen twee weken zijn alle leerlingen van het Agnieten College in Nieuwleusen bezig geweest met de vraag en uitdaging van Minister President om mee te denken en met ideeën te komen in deze coronatijd.

Inmiddels zijn er zeker 1000 ideeën binnengekomen, en hebben de leerlingen op een goede manier gedacht als een Minister President. Vanwege het feit dat de school is opgenomen in het Kulturhus” de Spil “ maakt dat de leerlingen de samenleving elke dag dicht om zich heen hebben en goed weten wat er speelt.

De beste ideeën kwamen van Manou Westera(13 jaar), Lieke Wierenga(14 jaar) en Eliza Meijer ( 13 jaar). Zij gaan alle ideeën persoonlijk naar Den Haag brengen. Tevens vervangen zij tijdelijk de Minister van Onderwijs, Arie Slob, de minister van VWS, Hugo de Jonge en de Minister President Rutte. Doventolk Irma Sluis wordt niet vervangen, zij doet het erg goed !

Op dit moment bekijkt het Ministerie van Algemene Zaken wanneer de leerlingen de overdracht van de ideeën kunnen en mogen doen. Manou Westera mag na de overdracht nog een nacht in een hotel overnachten, zoals het een Minister President betaamt.