16 november vierde editie van de dag van de Biodynamische therapie

Biodynamische therapie?? Voor veel mensen een verwarrende term. Ze denken aan biodynamisch voedsel en antroposofen. Dat is het niet. Het is een vorm van psychotherapie die het lichaam als uitgangspunt neemt. Daarom gebruiken therapeuten ook vaak de term lichaamsgebaseerd.

Op 16 november is de landelijke Dag van de Biodynamische Psychologie. Therapeuten en het opleidingsinstituut presenteren zich op diverse locaties. Ook Jennie Kanis, die als biodynamisch therapeut werkzaam is in deze regio.

 

Jennie werkt in haar praktijk “Kom uit de Knoop” die gevestigd is aan de Brandt, in het buitengebied tussen Zwolle-Dalfsen-Nieuwleusen. Graag breidt ze haar werkgebied uit, zodat meer mensen van haar trainingen gebruik kunnen maken. Daarom start ze in januari 2019 met een tweetal trainingen in De Spil in Nieuwleusen.

 

Mind your body

In zes groepstrainingen van een uur leert Jennie de deelnemers oefeningen om spanning te verminderen en de spieren en gewrichten soepeler te houden. Zelf heeft ze een lichaam dat snel geblesseerde pezen heeft. Ze heeft een vorm ontwikkeld om toch haar lichaam in conditie te houden. Graag laat ze andere mensen daar ook van profiteren. De oefeningen houden niet alleen het lichaam soepeler, maar zorgen er ook voor dat je even de drukte in je hoofd kwijtraakt.

 

Zelfvertrouwen is je zelf vertrouwen

In deze zes groepstrainingen van twee uur krijgen de deelnemers  gerichte tekenopdrachten. Ze  leren hun eigen tekeningen lezen. In tekeningen  komen veel, vaak onbewuste ervaringen en overtuigingen, naar boven. Door hier bewust van te worden ga je anders in het leven staan en ontwikkel je meer zelfvertrouwen. Niet kunnen tekenen is voor deze training eerder een voordeel dan een nadeel.

 

Kennismakingsworkshops

Om  kennis te nemen van Biodynamische therapie en te proeven aan de trainingen die Jennie hoopt te starten in januari 2019 bent je welkom op vrijdag 16 november in De Spil (zaal Palthe) in Nieuwleusen.

14.00 – 14.55 “Mind your body”

15.00 – 16.00  “Ervaar biodynamische therapie”. Jennie vertelt wat biodynamische therapie inhoudt en laat je ervaren. Ze  licht toe welke trainingen ze nog meer geeft. Je kan bij haar  informatie krijgen als je geïnteresseerd bent in de opleiding voor deze therapievorm.

Deelname is kosteloos en opgave is niet nodig.

 

Wanneer je geïnteresseerd bent in deze vorm van therapie kun je ook een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek in de praktijk. De meeste zorgverzekeraars vergoeden biodynamische therapie (deels) als je een aanvullende verzekering hebt voor alternatieve zorg.

 

Voor meer informatie zie www.komuitdeknoop.nl of bel 06 15 43 82 89