Kulturhus De Spil organiseert op 14 mei een vinyl en retro-evenement: Vintage Grooves

 

NIEUWLEUSEN – De voorbereidingen verkeren in een vergevorderd stadium: Vintage Grooves, het retro- en vintage-evenement dat op zaterdag 14 mei plaatsvindt in Kulturhus De Spil in Nieuwleusen, heeft alles in zich om bezoekers een leuke dag te bezorgen!

Kulturhus De Spil en het Grammofoonmuseum Nieuwleusen organiseren dit evenement in samenwerking met enkele lokale partners. Het hart van Vintage Grooves wordt gevormd door een platenbeurs. Enkele tientallen aanbieders uit de wijde regio bieden een bont scala aan vinylplaten (LP’s en singles) in de meest uiteenlopende genres: van pop en rock tot Nederlandstalige piratenmuziek. Daarnaast wordt het evenement, uitgebreid met verschillende andere onderdelen. De organisatie staat in contact met stichting R.O.M. (Radio Onderdelen Markt) om ook deelnemers aan de radiobeurs uit te nodigen om deel te nemen aan Vintage Grooves. Allerlei onderdelen voor radio’s en zendapparatuur zullen na verwachting hier te koop aangeboden worden. Deze beurs vind overigens al jarenlang plaats nabij wegrestaurant De Lichtmis, langs de A28 en zal overigens op 24 september 2022, na enkele jaren afwezigheid, voor de 39e keer plaatsvinden op het parkeerterrein van De Lichtmis.

Verder is er live-muziek van verschillende bands van  MEC Muziekschool, staan er een aantal oldtimers en is er een verzamelaarsbeurs met andere retro- en vintage- artikelen. Ook voor kinderen zijn er speciale activiteiten, zodat ouders met een gerust hart een flinke tijd kunnen rondkijken. Het regionale radiostation Vechtdal FM verslaat het gehele evenement ‘live’, zowel overdag als ‘s avonds.

De beurs duurt overdag van 10.00 tot 17.00 uur en loopt in de avond over in een avondprogramma dat lijkt op de jaarlijkse Top 2000-avond, die De Spil in de tijd vóór de coronacrisis organiseerde. Dit onderdeel vindt plaats in de aula van het Agnieten College, rechts naast de ingang van De Spil. Vechtdal FM draait muziek die met name is gebaseerd op de Top-2000, afgewisseld met live-optredens van verschillende leerlingen van MEC Muziekschool en lokale bands. Grammofoonmuseum Nieuwleusen draagt bij aan de entourage en verzorgt de popquiz in het muziekcafé. Voor de popquiz worden nog enkele kandidaten gezocht: teams van twee tot drie personen kunnen zich aanmelden via hanska333@gmail.com.

Hoewel er al enkele tientallen verkopers zijn gevonden, kunnen standhouders die met een kraam op de platenbeurs willen staan, zich nog steeds aanmelden. Zij kunnen een inschrijfformulier aanvragen via ellen@ellement-event.nl.

De beurs wordt overdag gehouden in de sporthal van De Spil. Het avondprogramma vindt plaats in de aula van het Agnieten College, die wordt omgebouwd tot een ‘fifties- en sixties’-tempel. De entree tot het evenement bedraagt online in de voorverkoop 6,50 euro per persoon. De toegang tot het avondprogramma is gratis. Een combinatieticket voor het dagprogramma in combinatie met een bezoek aan het iets verderop gelegen Grammofoonmuseum kost 10 euro. Vervoer tussen De Spil en het Grammofoonmuseum wordt georganiseerd door DPA Nieuwleusen. Zij pendelen met legervoertuigen tussen beide locaties. Kaarten zijn vanaf heden online verkrijgbaar.