Agnieten College Nieuwleusen start met talentenbrigade

Het Agenieten College is Nieuwleusen is deze maand gestart met een zogeheten ‘talentenbrigade’. De leerlingen kunnen elke woensdag kiezen voor een activiteit, die ze zelf vorm mogen geven. Uiteindelijk zullen ze in de Spil hun talenten presenteren.
Vanwege het feit dat deze leerlingen geen kampioenen zijn in stilzitten, en vooral praktisch ingesteld zijn, is er gekozen voor deze vorm met een Talentenbrigade’, laat de school weten.
De leerlingen kunnen aan de slag met zorg, sport, computergames, techniek, muziek, dans of kunst. Een groep organiseert een ‘dance battle’ in Dalfsen, twee andere groepen willen oudere mensen een mooi middag bezorgen door middel van een high tea en een activiteitenmiddag in Ruiterveen. Ook zijn er groepen die zich vooral richten op sport, zij houden een sportcircuit-toernooi. Een andere groep houdt zich bezig met een modeshow in de Spil.
Praktisch
De school wil met deze vorm van onderwijs aansluiten bij de meer praktisch ingestelde leerlingen. De begeleider van de talentenbrigade wordt bijgestaan door het Jongerenwerk van Saam Welzijn, ouders van leerlingen en de Spil.