Beste kunstenaar,  doet u mee?

De WAK in Dalfsen

Ieder jaar organiseert de gemeente Dalfsen een week die volledig in het teken staat van de amateurkunst, de WAK. Dit jaar is de WAK van zaterdag 12 tot en met zaterdag 19 september. In deze week presenteren amateurkunstverenigingen en individuele amateurkunstenaars zichzelf aan het publiek. Doet u ook mee?

 

DNA van Dalfsen

“Een reiziger loopt door het Land van Dalfsen. Hij ziet er de dorpen, de essen, de kanalen en de kronkelende Vecht. Hij hoort de vogels, ruikt de bloemen en het vers gemaaide gras. “Heerlijk!” denkt de reiziger. Het lijkt wel of ik voor een schilderij sta….”

Zo begint het verhaal dat in 2019 is ontwikkeld voor de gemeente Dalfsen. Het verhaal verbindt de inwoners van Dalfsen: het gaat over ons gezamenlijke DNA. In 2020 willen we tijdens de week van de amateurkunst aandacht besteden aan het verhaal van Dalfsen.

 

Beste kunstenaar,  doet u mee?

In de WAK week wordt van alles georganiseerd. Een van de activiteiten is een expositie met werken van lokale (amateur) kunstenaars. We nodigen alle (amateur)kunstenaars in Dalfsen uit om een mooi werk te maken geïnspireerd op het verhaal Het land van Dalfsen. Het volledige verhaal is te vinden via www.dalfsen.nl/verhaalvan.

 

Een jury bestaande uit wethouder Jan Uitslag, kunstenaar Max Timmerman en Anke Bruggeman (directeur bibliotheek) zal uit de inzendingen een winnaar kiezen die op 16 september bekend gemaakt wordt. De uiterlijke datum van inzenden / inleveren is vrijdag 11 september, 12.00 uur, Kunstwerken kunnen worden ingeleverd in het gemeentehuis en in Kulturhus de Spil in Nieuwleusen.

 

De kunstwerken worden vanaf 14 september geëxposeerd in de bibliotheek (de Ronding) in Kulturhus De Spil in Nieuwleusen. Afhankelijk van de hoeveelheid en grootte van de inzendingen zal een deel of het totaal van de kunstwerken te bekijken zijn. Doet u ook mee? Meld u dan aan via www.wakdalfsen.nl

           

Vervolg

Verhalen, uitgedrukt in taal, in beeld, in kunst, muziek, performance etc. houden het verleden levend en geeft de mogelijkheid om te leren van vorige ervaringen en op basis daarvan keuzes te maken.

Wij willen het DNA van Dalfsen zichtbaar, voelbaar en tastbaar te maken voor alle mensen in Dalfsen om de verbinding tussen verleden, toekomst en heden met elkaar te maken. De kunstwerken van de WAK zijn daarvan het startpunt. Na de WAK, en in de loop van 2020, zal het DNA een permanente plek krijgen in de bibliotheken / Kulturhusen en nodigen we iedereen uit het eigen verhaal te koppelen aan het DNA verhaal.