Bibliotheek Dalfsen start campagne Vakantielezen in het basisonderwijs 

Bibliotheek Dalfsen start campagne Vakantielezen in het basisonderwijs 

 

Zeventien scholen lezen de wereld rond 

 

Samen nog even flink lezen voor de zomervakantie! Groepen 3 en 4 van zeventien scholen in de gemeente Dalfsen doen mee aan Vakantielezen. De leerlingen houden op een landkaart bij ‘waar ze geweest zijn’ met hun verhalen. De wereldreis voert van Lachland via Sportmanië en het Dierenrijk naar Avonturenland. 

 

De scholen zorgen er samen met de Bibliotheek Dalfsen voor dat kinderen nog even vlak voor de zomervakantie flink aan het lezen slaan. Op een landkaart houden ze met stickers bij waar ze ‘zijn geweest’ met hun verhalen. Was het een grappig boek, dan was je in Lachland. Ging het verhaal over voetbal, dan was je in Sportmanië. Van het Dierenrijk tot Avontureneiland: lees jezelf de wereld rond! Al die ‘leeskilometers’ zorgen er aantoonbaar voor dat kinderen een hoger leesniveau bereiken. Zo verliezen ze tijdens de zomervakantie minder leesvaardigheid en leesplezier.

 

De leesconsulenten komen voor de schooleditie in de groepen op school om toelichting te geven en de landkaarten uit te delen. Elke zomervakantieweek is er een prijs te winnen.

 

Na afloop van de schooleditie, in de zomervakantie, kunnen kinderen van groep 3 en 4 meedoen aan de thuiseditie van Vakantielezen. Zo blijven ze oefenen en worden ze steeds betere lezers. Nieuwsgierig? www.vakantie-lezen.nl