Burgemeester Erica van Lente vertelt in VerhalenCafé op 26-6-2019

Burgemeester Erica van Lente vertelt in VerhalenCafé

Sinds half januari hebben we een nieuwe burgemeester. In verschillende kranten is al veel over haar geschreven. Maar tijdens het VerhalenCafé op 26 juni a.s. in De Spil vertelt ze haar eigen verhaal.

Onze burgermoeder meldt als voorproefje desgevraagd: “Gemiddeld zijn burgemeesters man, ruim 50 jaar oud, en zijn ze wethouder geweest. Op al deze punten wijk ik af van de gemiddelde burgemeester. Tegelijkertijd geloof ik dat je aan een gemiddelde in de praktijk niet veel hebt – niemand is gemiddeld; iedereen heeft een eigen verhaal. In het VerhalenCafé vertel ik graag mijn verhaal. Hoe ben ik burgemeester geworden? Waarom wilde ik dat ook graag worden? Hoe is het om vandaag de dag burgemeester te zijn? Vroeger was je notabele, en werd je vanuit die rol van eerste burger ook nog (als nevenfunctie) burgemeester. Tegenwoordig word je burgemeester, en van daaruit word je geacht je als eerste burger te gedragen. Wat komt er allemaal op je pad in dit ambt? Hoe ziet een dag van de burgemeester er eigenlijk uit? Wat is er zo leuk aan? En wat is er minder leuk aan?”

Welkom
Het VerhalenCafé begint op woensdag 26 juni om 20.00 uur. De toegang is gratis, de koffie lekker en goed op temperatuur, de verhalen boeiend en interessant. Ontmoeting en gezelligheid is ons streven. Van harte welkom. Meer informatie over het VerhalenCafé: www.despilnieuwleusen.nl/VerhalenCafé