KULTURHUS DE SPIL HEEFT VOOR HET EERST EEN CABARETESK THEATERSTUK OPGENOMEN IN HAAR PROGRAMMERING VOOR HET NAJAAR VAN 2019.
Op zaterdag 26 oktober zal namelijk de bende van Beuving het publiek van haar stoel laten lachen. De voorverkoop voor de show van de Bende van Beuving (getiteld: slag van de korenmolen) zal 19 augustus starten. Kaarten zij te koop in Grand Café de Spil (locatie: Kon. Julianalaan 10 in Nieuwleusen).
Kaarten kosten €14.95 per stuk incl. pauze drankje. Voorafgaand aan de show kan men deelnemen aan een Spaans tappas buffet. Hiervoor gelieve te reserveren via: info@despilnieuwleusen.nl of even binnen te lopen bij Grand Café de Spil. Kosten voor deelname aan het buffet: €9.50,- pp.
Bende van Beuving met: ‘Klap van de korenmolen’ Hoezo ‘Klap van de korenmolen’? Ernest Beuving (woonde lang in Dalfsen) belandde zelf ooit in de psychiatrie en leerde daar vooral: ‘hoe gek het is om het niet te zijn.’ ‘Klap van de korenmolen’ is ook wel: een spoedcursus geluk. Een cabaretesk muziektheaterprogramma van Ernest Beuving met zijn band in samenwerking met een lokaal zangkoor. Half concert, half cabaret met veel humor, imitaties, persiflages spontaniteit en geen geposeer. Het koor zingt heerlijk mee en ligt tijdens zijn acts tussendoor onder de stoel van het lachen. Die acts gaan van een postume Prins Bernhard (die zich beklaagt over zijn troonopvolging), een borderlinedansende Keltische zanger, en een Toon Hermans over iPhones en ‘Spuiten en slikken’ tot en een Mick Jagger met ADHD.
Hij werkt samen met 4 topmuzikanten, waaronder drummer Jan Wolfkamp uit Dalfsen (speelde o.a. bij Robert Long, Purper en met Cesar Zuiderwijk en Jan Vayne), en met en gitarist Erik Raayman uit Zwolle (speelde o.a. bij Liesbeth List, Henk Elsink, Zenga en Purper).
De Pers: • “theaterpersoonlijkheid met prachtige liedjes. (De Stentor) • “mateloos gevoel voor humor.” (De Stentor) • “warme liedjes en hilarisch” (Het Brabants Dagblad) • “allround cabaretier Beuving zet met koor en zijn uitstekende band de zaal op zijn kop.” (Arena) Ernest speelde hiervoor Ernesto (van Ernesto & Marcellino met Wilfried Finkers). De Telegraaf noemde hen ooit: “het beste bewaarde theatergeheim van Nederland.” Hij schreef hiervoor de meeste teksten en de muziek. De Pers over Ernest Beuving: “Zeer getalenteerde komiek met de onderkoelde vrolijkheid van Tommy Cooper en een voortreffelijke imitator en gangmaker.” (Friesch Dagblad) “Gevatte alleskunner met voortreffelijke opgebouwde en gezongen liedjes. Niet alleen zijn buigzame stem maar ook zijn vindingrijkheid brengen het publiek van het lachen naar het brullen.” (Meppeler Courant) “Dat Ernest zoveel stemmen in huis heeft dwingt respect af maar als hij deze ook nog eens sterke teksten in de mond legt kan alles helemaal niet meer kapot.” En hij heeft een prachtige zangstem en liedjes die verbazingwekkend goed klinken.” (Tubantia) “Allround cabaretier uit het Oosten des lands zet de zaal op z’n kop.” (Arena) “meesterlijke imitaties en Beuving laat weer horen over wat voor een voortreffelijke zangstem hij beschikt.” (Leeuwarder Courant) “een multitalent met een ijzersterke zangstem, vlijmscherpe imitaties en hij improviseert ongelooflijk soepel.” (De Stentor) “Niemand is bestand tegen hem, een mond als een mitrailleur en altijd een voltreffer op het juiste moment. Zijn rake imitaties vallen in de smaak evenals zijn melancholische liedjes.” (Telegraaf) “Ernest zingt als de beste, imiteert en persifleert als geen ander, zijn conferences zijn hilarisch en uitbundig en hij waagt zich ook aan fysiek cabaret. Zijn liedjes zijn tekstueel en muzikaal pareltjes” (weekblad Waalwijk)