Coronaproof Drive-In-Bingo

Coronaproof Drive-In-Bingo

Afgelopen maart moest ook Saam Welzijn alle activiteiten stop zetten vanwege de coronacrisis. Wat een gemis! Saam Welzijn heeft ondanks dit niet stil gezeten en heeft gezocht naar manieren om mensen, op maat, toch van dienst te zijn in deze moeilijke tijd. Door de versoepeling in de maatregelingen die de regering heeft aangekondigd voor de komende maanden zijn de welzijnswerkers van Saam Welzijn onder het motto: “wat kan wel, in coronatijd!” gaan nadenken over welke (alternatieve) activiteiten er nu al wel kunnen. Eén van deze activiteiten kondigen we nu, in samenwerking met Kulturhus De Spil met trots aan!

Op vrijdagavond 12 juni om 20.00 uur spelen we op de parkeerplaats van De Spil in Nieuwleusen een Drive-In-Bingo!

Het concept is simpel en geheel coronaproof, dus ook geschikt voor mensen die tot de risicogroep behoren. Het aloude bingospel wordt buiten op de parkeerplaats gespeeld. Ieder huishouden blijft in de eigen auto met de bingokaart en een pen bij de hand.

De spelleider roept de getallen versterkt door een geluidsinstallatie om en wie Bingo heeft drukt even kort en krachtig op de toeter!

Voor mensen die geen auto tot hun beschikking hebben stelt Saam Welzijn coronaproof sta- of zitplekken beschikbaar waar men per huishouden kan blijven staan/zitten zodat de anderhalve meter maatregel goed nageleefd kan worden. Vanwege de grootte van de parkeerplaats is het wel raadzaam om iets mee te nemen ter vervanging van de autotoeter. Denk aan een pan met pollepel, een scheidsrechters fluitje, een megafoon etc. Want stel je voor dat je Bingo hebt en de spelleider hoort je niet roepen!

Elk type huishouden kan meedoen: alleenstaanden, stellen, gezinnen e.d. Voorwaarde is dat het volgens de richtlijnen van het RIVM een huishouden betreft.

Deelname is gratis, maar men dient zich wel vooraf aan te melden. Er is plek voor ongeveer 20 “huishoudens”

Alle deelnemers krijgen een pakketje met versnaperingen, verzorgd door De Spil.             Tussen de verschillende rondes zal er gezorgd worden voor muzikaal vermaak. Uiteraard zijn er leuke prijzen te winnen!

Aanmelden kan via: info@saamwelzijn.nl of via telefoonnummer: 0529-793012

Vermeld erbij of je met de auto komt of een sta- of zitplaats wil.

Ga voor aanvang thuis nog even naar het toilet, want de toiletten van de Spil zijn vanwege de coronamaatregelen waarschijnlijk nog gesloten op 12 juni. De bingo duurt naar verwachting één tot anderhalf uur.

 

We doen hierbij ook alvast een vooraankondiging voor 19 juni: Dan wordt de Drive-in-Bingo bij de Trefkoele+ in Dalfsen georganiseerd! Daarover kunt u volgende week meer lezen!