Deelnemers gezocht! (Oma’s soep / samen koken, eten & kletsen)

Deelnemers gezocht! (Oma’s soep / samen koken, eten & kletsen)

Kulturhus De Spil in Nieuwleusen werkt samen met haar partners aan een nieuw project genaamd ‘’Oma’s soep’’. Een vernieuwend project dat moet bijdragen aan het vegroten van sociale verbinding tussen oudere inwoners uit Nieuwleusen en omstreken.

Vanaf maart 2022 wil Kulturhus De Spil iedere donderdagmiddag (13:00 – 15:00 uur) haar kookstudio inzetten voor de samenkomst van inwoners uit Nieuwleusen onder begeleiding van jongeren. Samen werkt men dan aan de bereiding van soep door het gebruik van restantgroenten welke afkomstig zijn van lokale supermarkten, moestuinen en AGF bedrijven. Ook de pluktuin van Kulturhus De Spil wordt voorbereid om een bijdrage te leveren aan het project.

Gedurende het maakproces, bestaat de gelegenheid voor (oudere) inwoners om met elkaar een spelletje te spelen, gezellig te kletsen of een bak koffie of thee te drinken. Nadien natuurlijk samen proeven! Het project heeft een onderscheidend karakter, omdat er meer soep gemaakt wordt dan dat de aanwezigen op kunnen. Het teveel aan gemaakte soep, wordt overschonken in 0.5 liter bekers en wordt langsgebracht door met name jongeren aan het adres van (eenzame) ouderen. ‘’We hopen dat het langsbrengen van soep, zorgt voor een extra contactmoment waar eenzame ouderen naar uit kunnen zien’’.

Wilt u deelnemen?

Gezellig! Kom dan vanaf donderdag 24 maart lekker (ieder week) langs. We starten om 13:00 uur in de kookstudio welke gevestigd is in de Spil. Als u vooraf even een berichtje stuurt naar stefankeijzer@despilnieuwleusen.nl dan houden we rekening met uw komst!