Docent Agnieten College maakt driedaagse Agnes Agnietentocht

Docent Agnieten College maakt driedaagse Agnes Agnietentocht

Docent Mink de Vries van het Agnieten College Nieuwleusen maakt, als Thomas a Kempis, van 26 t/m. 28 maart een Agnes Agnietentocht door Nederland. Op 21 januari, wereldwijd Agnes/ Agnietendag, presenteert de Vries zijn tocht in Zwolle, om 16.30 uur voor Waanders in de Broeren. Het is zijn bedoeling om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Huize Agnes in Utrecht.

Agnes is de beschermheilige voor meisjes en vrouwen die op wat voor manier ook onschuldig mishandeld, gebruikt of misbruikt zijn, en die geen veilig thuis kennen. Agnes wordt ook gezien, en afgebeeld, als het Lam. In de christelijke wereld als het Lam Gods ( Agnus in het latijn) . Verder staat de naam voor rein, zuiver en onschuldig. De tocht vindt plaats in de vastentijd, de weg van onschuld en lijden.

Huize Agnes vangt meisjes en vrouwen zonder veilig thuis op. Bijvoorbeeld meisjes en vrouwen zonder status of afkomstig uit de mensenhandel. Naast aandacht voor Huize Agnes vraagt Thomas a Kempis ook aandacht voor onze eigen identiteit en erfgoed. Op bijna alle Agnietenkloosters staat verkeerde informatie. De Moderne Devotie ontbreekt namelijk op bijna alle informatiebordjes. De docent van het Agnieten College wil daar tijdens zijn tocht op een ludieke manier aandacht voor vragen. Het is niet zomaar dat het Agnieten College haar naam ontleent aan de Agnietenberg en het Agnietenklooster in Zwolle.

Het is de bedoeling dat iedereen die dat wil een stuk meefietst met Thomas en zelf zorgt voor sponsors. Totaal zou Thomas a Kempis ongeveer 450 km. afleggen, geknipt in 21 routes. Tijdens de presentatie zou Thomas, alias de Vries wat meer vertellen over de tocht en de doelstellingen. De tocht zelf start op de Agnietenberg Zwolle op 26 maart en eindigt op 28 maart in Diepenveen bij Deventer. Thomas hoopt dan 21 ( het getal van Agnes) locaties gezien te hebben.