Doe jij mee met de grootste leesclub van Nederland, Nederland Leest?

Doe jij mee met de grootste leesclub van Nederland, Nederland Leest?
Praat mee over duurzaamheid!

In november staat de bibliotheek in het teken van duurzaamheid. Tijdens de jaarlijkse thema maand Nederland Leest kun jij meedoen met deze grootste leesclub van Nederland, in de duurzame ontmoetingsplek: de bibliotheek.

In tijden van klimaatverandering en grootschalige milieuvervuiling beseffen we allemaal dat het duurzamer moet. Ook de Bibliotheek is een goede plek om dit actuele thema te behandelen.

 

Bibliotheekgeschenk voor klein en groot

­­­Tijdens Nederland Leest krijgen alle leden én niet-leden de bloemlezing van natuurverhalen van Jan Wolkers cadeau met als titel Winterbloei. De bundel is samengesteld en toegelicht door Onno Blom en bevat zowel gepubliceerd, als ongepubliceerd werk van Jan Wolkers. Aaf Brandt Corstius schrijft columns bij de teksten van Jan Wolkers en het voorwoord is van Ronald Giphart.

Nederland Leest Junior, dit jaar een heruitgave van Borealis van Marloes Morshuis, sluit naadloos op Duurzaamheid aan. De Bibliotheek schenkt dit jaar elke school één pakket gratis. De leesconsulenten komen de boeken introduceren in de groepen. Ook de brugklassen van het Agnietencollege doen mee aan deze landelijke campagne.

Meer informatie vind je op onze website www.bibliotheekdalfsen.nl .