Dolfje Weerwolfje bestaat 25 jaar en dat vieren we!

Dolfje Weerwolfje bestaat 25 jaar en dat vieren we!

 

Dolfje Weerwolfje week: 27 februari t/m 7 maart 2021

In 2021 bestaat Dolfje Weerwolfje 25 jaar. Binnen 2 generaties groeiden miljoenen kinderen op met Dolfje Weerwolfje. Tijdens de Dolfje Weerwolfje Week van 27 februari tot en met 7 maart 2021 staan we stil bij dit feestelijke jubileum! We vieren het met een speciale feesteditie van SuperDolfje én een gloednieuw boek over Dolfje: op 24 februari verschijnt Weerwolfraket! Voor de fans worden er verschillende activiteiten georganiseerd De bibliotheek doet mee met een kleurwedstrijd en een quiz.

Schrijver Paul van Loon begon de serie in 1996 en inmiddels zijn er al 33 boeken verschenen. De tekeningen in de boeken worden gemaakt door Hugo van Look. De boeken zijn grappig en een beetje spannend en zijn meerdere keren bekroond door de Kinderjury.

Online boekpresentatie Weerwolfraket

Op zaterdag 27 februari vindt om 19.00 uur (volle maan!) de online boekpresentatie van Weerwolfraket plaats. Paul van Loon vertelt vanuit zijn werkkamer over de totstandkoming van dit nieuwe Dolfje boek. Wetenschapsjournalist Anna Gimbrère leest vanuit het Tropenmuseum, onder een gigantische maan, het eerste hoofdstuk uit Weerwolfraket voor. En ze vertelt toffe feitjes over de maan.

Natuurmonumenten-boswachter Ruben Vermeer vertelt vanaf de Veluwe over de relatie tussen de maan en de wolf, en over de wolven die sinds kort op de Veluwe zijn neergestreken.

Wil je erbij zijn? Meld je dan aan voor dit Facebook-event via Facebook. Zoek op “Online boekpresentatie Weerwolfraket”.

Kleurplaat en Quiz bij Bibliotheek Dalfsen

Eigenlijk is Dolfje een heel gewone jongen. Maar drie nachten per maand, bij volle maan, verandert hij in een weerwolf. Een witte weerwolf met een brilletje op. Eerst werd Dolfje daar verdrietig van. Hij wilde zelfs weglopen van huis. Maar Timmies ouders vonden het helemaal niet erg dat hij een weerwolfje is. Gelukkig maar, want nu kan hij gewoon thuis blijven wonen. Met volle maan beleeft hij de spannendste avonturen. Samen met Noura, Timmie, opa weerwolf en neef Leo.

Op de website vind je veel leuke opdrachten: www.dolfjeweerwolfje.nl Ook kun je veel lezen op de website van de schrijver: www.paulvanloon.nl. Er zijn lesbrieven, leesopdrachten, spelletjes en nog veel meer. Zo kun je bijvoorbeeld meedoen aan een prijsvraag: wie is de grootste Dolfje Weerwolfje fan? Ben jij de grootste fan? Kijk dan snel op www.kinderboeken.nl om mee te doen.

In de bibliotheek vieren we de verjaardag van Dolfje met twee wedstrijden. Er zijn leuke Dolfje Weerwolfje prijzen te winnen, dus doe mee!

Kleurwedstrijd

We organiseren een kleurwedstrijd met een verjaardagsslinger. Deze kun je hier downloaden. Print hem uit, kleur hem mooi in en lever hem in bij jouw bibliotheek tijdens de tijden waarop je gereserveerde boeken kunt halen en brengen. De openingstijden tijdens de lock down staan op www.bibliotheekdalfsen.nl.

Vergeet niet je naam, leeftijd en een telefoonnummer op de achterkant te zetten en lever je slinger in bij jouw bibliotheek vestiging vòòr 7 maart 2021.

Quiz

Ook organiseren we een echte Dolfje quiz. Je vindt hem op de website van de bibliotheek. Beantwoord de vragen van de quiz. Zet je naam, leeftijd en een telefoonnummer op de achterkant en lever het in bij jouw bibliotheek vestiging vòòr 7 maart 2021.