Dorpsdominee vertelt in verhalencafé eigen verhaal

Dorpsdominee vertelt in verhalencafé eigen verhaal

In een persoonlijk verhaal geeft de Nieuwleusener dorpsdominee Bart Trouwborst ons een inkijkje in zijn leven. In het eerste ‘Verhalen Café dat op 27 maart van 20.00 tot 21.00 uur wordt gehouden in De Spil vertelt hij wat hem heeft doen besluiten predikant te worden. En over wat hem hierin drijft, toen en misschien ook nu nog. Ook komen vast zijn hobby’s en andere passies zoals zonnebloemen verzorgen, vakantie in Zeeland, boeken schrijven, alles weten over Israël, en wie weet wat nog meer voorbij.

Wat zou jij aan deze dorpsdominee willen vragen die nu een jaar of 10 in ons dorp werkt en woont? Kom naar het verhalen café, dit is je kans!

Het eerste verhaal in een reeks
Dit is het eerste persoonlijke verhaal in een reeks van boeiende verhalen van en door mensen wonend, werkzaam of geboren in ons dorp Nieuwleusen. U kunt ze komen beluisteren en bekijken in het zgn. ‘Verhalencafé dat eens per maand in Kulturhus ‘de Spil’ zijn deuren voor u opent.

Ed Bijker
Aan een aantal verhalen wordt al hard gewerkt. Zo komt op 24 april Ed Bijker (van Ed Bijker tuinen) o.a. vertellen over zijn ‘winnende tuin’. En die avond is ook de bijenhouders vereniging aanwezig om uit de doeken te doen hoe bijen ons leven mogelijk maken en wat vrijwilligers hiervoor doen.

Manon Flier
Op 29 mei is Manon Flier bereid gevonden om over haar leven te praten. Ze groeide op in Nieuwleusen, begon hier ook te volleyballen, en volleybalde over de hele wereld. Het leverde boeiende ervaringen en herinneringen op waarover ze ons graag komt vertellen.

Erica van Lente
En in de eerste reeks van verhalen mag die van onze nieuwe burgemeester Erica van Lente zeker niet ontbreken. Sinds half januari is ze in functie. Waarom koos ze voor Dalfsen, hoe word  je burgemeester en wat treft haar als ze inwoners uit onze gemeente spreekt, zijn vragen die ze ongetwijfeld gaat beantwoorden.

Nieuwleusen Synergie
Na de zomervakantieweken komt Nieuwleusen Synergie om te vertellen hoe Nieuwleusen de energietransitie gaat aanpakken. Niet hoogdravend maar vast ook met concrete tips hoe we ons allemaal moeten voorbereiden op toekomstige ontwikkelingen en wat onze eigen energiecoöperatie al van plan is.

Lekkere koffie
De toegang is gratis, de koffie lekker, de verhalen boeiend en interessant. Ontmoeting en gezelligheid is ons streven. Van harte welkom. Meer informatie over het verhalencafé: www.Despilnieuwleusen.nl/verhalencafé

Meer informatie over het verhalencafé: Sjoeke Meuleman-Jongsma, smeuleman@ziggo.nl of 06-52 1976 52