Een sticker voor een stem !

Een sticker voor een stem !

Verkiezingen op Agnieten College gewonnen door Partij v.d. Landbouw

Nieuwleusen , 11 maart 2021

De verkiezingen op het Agnieten College Nieuwleusen voor de Tweede Kamer zijn gewonnen door de Partij van de Landbouw. Zij kregen bijna 50% van de stemmen.  De PVV kreeg 25%, en de VVD kreeg 22 % van de stemmen. Net als bij de landelijke verkiezingen kon er op meerdere dagen gestemd worden. Woensdag 10 maart had de helft van de leerlingen en docenten gestemd. Aan kop toen de PVV, daarna de VVD, en pas op een derde plaats de Partij van de Landbouw. De Landbouwpartij dames gingen donderdag 11 maart vol in het offensief. Met hun vrouwelijke charmes gingen ze de klassen bij langs. Iedereen die op de Partij van de Landbouw stemde kreeg gratis een sticker, met het logo van de partij.  Een sticker voor een stem ! Eenvoud maakt macht. Hierdoor werd de Partij van de Landbouw veruit de grootste partij.

Nog nooit is de politiek zo dicht bij de jongeren geweest

De verkiezingen op het Agnieten College zijn samen met het verkiezingsdebat en de verkiezingscampagne onderdeel van het eindexamen Maatschappijleer voor de TL4 leerlingen. Vanwege de coronacrisis leefde de politiek, meer dan ooit, bij de jongeren. Er is immers nog nooit zo vaak, in korte tijd, over hen beslist. Alle examenleerlingen hebben daar wel een mening over, zeker wanneer het gaat over het eindexamen. Twee leerlingen stuurden daarover een ingezonden brief naar de krant, het werd landelijk nieuws.

Einddebat verkiezingscampagne gewonnen door coalitie VVD en D’66

Het slotdebat over het belang van Overijssel, Landbouw en klimaat, en hoe wij het platteland aantrekkelijk houden voor jonge mensen, werd gewonnen door een samenwerkingsverband tussen VVD en D66. Met een goede voorbereiding en presentatie dreven ze vooral de PVV in de hoek.

De belangrijkste punten uit het debat werden dinsdagavond 9 maart , door docent Maatschappijleer de Vries, voorgelegd aan Tweede Kamer lid Hilde Palland, CDA kamerlid uit Overijssel. Al eerder had de provincie Overijssel uitvoerig een aantal partijen geïnterviewd. Politiek leeft als nooit tevoren. Nog niet eerder hebben de TL4 leerlingen zo hoog gescoord op dit examenonderdeel, een geweldige prestatie in deze lastige tijd !