Opening tentoonstelling – ”oorlog & vrede” verbeeld door kinderen en professionele kunstenaars (3 april – 15 mei 2020)

Agenda archief

Maand

Categorie

Opening tentoonstelling – ”oorlog & vrede” verbeeld door kinderen en professionele kunstenaars (3 april – 15 mei 2020)

In het teken van 75 jaar vrijheid organiseert Kulturhus de Spil in de periode april 2020 een kortstondige tentoonstelling over het Thema “oorlog en vrede”. Het betreft een unieke situatie waar nog niet eerder gevestigde kunstenaars hun visie op “Oorlog en vrede” in hun werken ten toonstellen naast de visie op “oorlog en vrede” in het beeldend werk van kinderen.

Max Timmerman, adviseur kunst & cultuur en tentoonstellingsbeleid binnen Kulturhus de Spil en Irene van de Vegte, cultuurmakelaar van Gemeente Dalfsen, werken samen aan deze unieke expositie. Bij dit project worden de basisscholen en het voortgezet onderwijs uit Nieuwleusen betrokken, alsmede professionele kunstenaars uit de Gemeente Dalfsen (en) uitgenodigd om deel te nemen.

De uitdaging is om een complex onderwerp als oorlog en vrede te verbeelden. Door de kunstwerken, van diverse aard, van professionele kunstenaars naast dat van kinderen ten toon te stellen, gelooft de organisatie een duidelijk verschil te laten zien hoe kinderen en professionele kunstenaars oorlog & vrede ervaren en verbeelden anno 2020. Het werk gerelateerd aan deze tentoonstelling willen wij vastleggen in boekvorm en tijdens de opening van de tentoonstelling overhandigen aan de deelnemers.

De gezamenlijke inspanningen zullen resulteren in een overzichtstentoonstelling in het Kulturhus De Spil in Nieuwleusen, dit in het kader van de herdenkingen Oorlog en Vrede 2020.

TIJDSTIP: 14:00 – 16:00

LOCATIE: Sporthal (Kulturhus de Spil)

AANMELDEN: Niet nodig