Examenleerlingen willen voor examen geen kleine cadeautjes van minister Slob

Examenleerlingen willen voor examen geen kleine cadeautjes van minister Slob.

Een grote meerderheid van de TL4 examenleerlingen van het Agnieten College in Nieuwleusen vindt dat minister Slob niet met kleine cadeautjes moet komen voor het Centraal Schriftelijk Examen.

Zij vinden dat de minister eerst moet erkennen dat de situatie van de examenleerlingen dit jaar veel ernstiger is dan die van de examenleerlingen van vorig jaar. Er is een heel groot verschil tussen ; vanaf maart 2020 in coronatijd zitten t/m. de examens in 2020, of als 3e jaars vanaf maart 2020 in coronatijd zitten t/m. de examen in 2021.

Lichting 2020 hoefde het Centraal Schriftelijk Examen niet te maken, lichting 2021 moet het wel maken van Minister Slob. Vrijdag 12 februari maakte de minister dit nieuws bekend.  Slob komt met versoepelingen : een derde examentijdvak voor inhaal en herkansing, een extra onvoldoende(niet in de kernvakken Ned. Eng. en Wisk.), meer voorbereidingstijd.

De examenleerlingen van het Agnieten College vinden dat deze kleine cadeautjes van minister Slob niet in verhouding staan met de leer – en sociale achterstand die ze hebben opgelopen. Ze snappen ook niet waarom LAKS hier akkoord mee kan gaan. Deze keuze van minister Slob om voor het examen nog wat kleine cadeautjes uit te delen, dan kom je er wel door, wordt door de examenkandidaten gezien als zijnde dat ze opnieuw niet serieus worden genomen. “ Doekjes voor het bloeden halen de wond niet weg “.

Wat de examenleerlingen graag willen is een structurele oplossing, over meerdere jaren, m.b.t. hun leer – en sociale achterstand. Hoe gaan de vervolgopleidingen deze lichting van 2020-2021 opvangen ?