Fotografie in de KUNST in de fotografie (25 mei t/m 26 juli 2019)

Fotografie in de KUNST in de fotografie

Van 25 mei t/m 26 juli 2019 is er een omvangrijke fototentoonstelling te zien in het Kulturhus De Spil in Nieuwleusen.
Onder het thema “Fotografie in de KUNST in de fotografie” tonen diverse fotograven hun gevarieerde foto’s aan het publiek. Kulturhus de Spil heeft daarvoor verschillende individuele fotografen en fotoclubs uitgenodigd uit de Gemeente Dalfsen en als gastexposant is er eindexamenwerk te zien van de Leden van de Fotovakschool Apeldoorn.
De Exposanten in deze bijzonder gevarieerde tentoonstelling zijn Fotoclub Kamerata uit Dalfsen, Leden van de Fotoclub Dalfsen en de fotografen Rina Huzen uit Nieuwleusen, Anita van der Veen uit Rouveen en Hanneke Boonstra uit Nieuwleusen met als Gastexposanten de Leden van de Fotovakschool Apeldoorn

De Fotoclub Kamerata is een platform voor amateurfotografen in de regio Zwolle-Dalfsen.
Kamerata organiseert exposities en andere aan fotografie gelieerde activiteiten zonder winstoogmerk. Kamerata is een particulier initiatief van Klaas Poppens, Peter Hansson en Paul Scholten en is in juni 2012 opgericht. Daarnaast organiseert Kamerata activiteiten voor amateurfotografen die hun fotografische kennis en kunde op een hoger peil brengen: Thema-avonden, fotografie-trips, lezingen, etc.
De exposanten van Kamerata zijn: Anneke van de Berg, Bernard Ensink, Marjan Hoving en Klaas Poppens.

De Leden van de Fotoclub Dalfsen exposeren met het thema “onderweg” Vele mensen op deze wereld zijn
dagelijks of regelmatig onderweg, zich van de ene plek naar de andere plek te verplaatsen. Dat laatste begrip was de opdracht voor de leden van Fotoclub Dalfsen om het thema ‘ONDERWEG’ vast te leggen op een foto. Door de individuele leden is op zeer verschillende wijze hiermee omgegaan met als resultaat de foto’s op de expositie! De fotoclub Dalfsen bestaat al bijna 60 jaar. ‘Een club met enthousiaste leden met de gezamenlijke hobby ‘fotograferen’.
Gastexposanten: Studenten van de Fotovakschool Apeldoorn tonen hun eindexamenwerk tijdens deze expositie in het Kulturhus De Spil 2019. Voor deze examengroep is de expositie, samen met hun portfolio, onderdeel van het eindexamen van de tweejarige Vakopleiding Fotografie. De expositie toont een unieke selectie beelden van deze talentvolle studenten, ieder met hun eigen persoonlijke stijl. De afstudeerprojecten vertegenwoordigen fotografiedomeinen zoals portretten, natuur, sport, food, reportagefotografie en stillevens.
Rina Huzen- Hilberink uit Nieuwleusen fotografeert al meer dan 35 jaar met veel een passie. Ons leven vastleggen op kleine plaatjes! Het houdt de herinneringen levendig. Tegenwoordig fotografeert zij veel meer dan haar gezin alleen. Zoals de natuur in en straatfotografie. Stilstaan bij alledaagse dingen en dan ontdekken hoe bijzonder alledaags kunnen zijn. Zij geeft samen met Martine Bisschop van Close-up fotografie en diverse

Anita van der Veen fotografeert met gevoel. Zij kijkt op een bijzondere manier naar dingen. Details, hoe het licht valt op een uitgebloeide bloem of een bijzonder silhouet van een fietser. Anita ziet iets bijzonders in alledaagse dingen en situaties. Waar ze u in deze tentoonstelling graag van laat meegenieten!

Hanneke Boonstra houdt zich bezig met bloemenfotografie. “Bloemen verwelken, bloesem vergaat, maar goed dat er bloemen-fotografie bestaat”. Voor haar begint het met zien en genieten… en daarna het zo mooi mogelijk vastleggen om deze bloemenpracht te delen met anderen, zodat zij er ook weer van kunnen genieten.
Tijdloze schoonheid met macro-techniek. In 2016 is zij begonnen als hobby-fotografe, maar werkt nu aan de verdere ontplooiing van haar techniek en stijl. Ook maakt zij van haar foto’s allerlei producten, waarvan kaarten de meest gebruikte zijn. Wenskaarten om te versturen en anderen mee op te fleuren. Maar groot aan de muur of ingelijst kunnen de foto’ ook bewonderd worden. Geef de schoonheid van de natuur door!
Kunst in het Kulturhus de spil. Iedere drie à vier maanden worden er nieuwe tentoonstelling gerealiseerd. Ieder met een geheel eigen thema. Zoals “Eigentijdse Kunst” van Individuele professionele kunstenaars uit de Gemeente Dalfsen, ’L Art Brut” kunstenaars met een beperking en andere bijzondere kunst en cultuur uitingen en de Foto tentoonstelling “Fotografie in de KUNST in de fotografie.
Kunst en Cultuur zal hierdoor een podium krijgen in het nieuwe Kulturhus!. Bij de vernissages van deze exposities zullen ook lezingen, voordrachten, workshops e.d. worden georganiseerd. Kortom het Kulturhus De Spil wordt het bruisende Culturele middelpunt van Nieuwleusen. Info: www.despilnieuwleusen.nl
De tentoonstellingen komen tot stand in samenwerking met het Kulturhus de Spil en Max Timmerman, beeldend kunstenaar uit Nieuwleusen. Timmerman is sinds 2018 als adviseur kunst en tentoonstellingsbeleid verbonden aan het Kulturhus.