Geef je op en kom bridgen in de Spil

Nu de feestdagen voorbij zijn wordt het tijd om na te gaan denken wat leuk is om te doen in de komende periode. Een goed idee : ga bridgen!

Bridge is een kaartspel dat steeds meer in de belangstelling komt. Jong geleerd, oud gedaan is een bekend spreekwoord. Voor bridge gaat dat maar ten dele op. Je kunt namelijk op elke leeftijd leren bridgen. En zeker zo belangrijk is dat je het tot op zeer hoge leeftijd kunt blijven spelen! Bridge verbindt het sociale aspect, de gezelligheid van het samen kaarten, met het competitieve aspect, de uitdaging van het bieden en maken van het juiste contract. Elk spel is weer anders.

Bridge heeft de naam moeilijk te zijn en elitair. Niets is echter minder waar. Bridge is fun! Bridge houdt de geest scherp. Fitness of the mind wordt het ook wel genoemd. Tienduizenden Nederlanders, ongeacht rang of stand en in alle leeftijdscategorieën, beleven wekelijks veel plezier aan dit kaartspel, ieder op zijn eigen niveau. Velen verzuchten nadat ze het spel hebben geleerd: “was ik hier maar eerder aan begonnen”.

De basisregels van bridge zijn op zich niet zo moeilijk. Na een paar lessen ben je al in staat om met medecursisten het spel te spelen. Maar om het leuk te (blijven) vinden is het natuurlijk belangrijk te beschikken over een aantal basisvaardigheden.

Wilt u ook plezier beleven aan dit edele kaartspel, dan kunt u deelnemen aan een cursus bridge voor beginners. Deze cursus wordt gegeven door de gediplomeerde bridgedocent Bart Keuvelaar, die de afgelopen jaren deze cursus heeft verzorgd voor de Stichting Welzijn Ouderen Dalfsen.

De kosten voor een cursus van twaalf lessen bedragen 90,- inclusief lesboek.

Dit jaar zal de cursus worden gegeven in Kulturhus de Spil in Nieuwleusen!  Nadere informatie  en aanmelden via  tel. 0529 481822 of via de mail: bkeuvelaar@ziggo.nl.