Indrukwekkende documentaire “Hijman waar ben je” op 25 november te zien in de Spil

Indrukwekkende documentaire “Hijman waar ben je” over het leven van Hijman Gans als 13 jarig joods jongetje ondergedoken op het platteland van Dalfsen.

Op 25 november 14.00 uur vindt in het Kulturhus De Spil in Nieuwleusen de première plaats van de documentaire “Hijman waar ben je” en tevens de opening van de tentoonstelling “Oorlog en Vrijheid” in het kader van de herdenking 75 jaar Vrijheid. In aanwezigheid van Hijman Gans en de auteur Frans Hermans is er die middag ook een boeksignering sessie in het Kulturhus De Spil.

Bij de opening en première zijn ook aanwezig Siert van den Berg, filmer/documentaire maker, Kristy van den Hoogen interviewster, Erica van Lente burgemeester van Dalfsen en Jan Uitslag wethouder van Dalfsen.

Een bijzondere tentoonstelling n.a.v. de 75 jarige herdenking van Oorlog en Vrijheid, waaraan leerlingen van alle basisscholen en voortgezet onderwijs in Nieuwleusen hebben meegewerkt. Ook hebben professionele kunstenaars kunstwerken aangeleverd. Bijzonder om te zien hoe beide doelgroepen het onderwerp ‘oorlog en vrijheid’ op andere wijze verbeelden in hun werken.

“Hijman waar ben je!” een documentaire over het waargebeurde verhaal van een 13 jarig Joods jongetje die tijdens de oorlog keer op keer aan zijn noodlot weet te ontsnappen.

In het verlengde van het thema ‘’oorlog en vrijheid’’ presenteert Bibliotheek Dalfsen Nieuwleusen / De Spil het boek “Hijman waar ben je” van de schrijver Frans Hermans  en de indrukwekkende documentaire ‘’Hijman waar ben je!’’ van Siert van den Berg, over het leven van Hijman Gans, ondergedoken tijdens de Oorlog in de Gemeente Dalfsen

Een bijzondere documentaire waarin Hijman Gans verteld over zijn oorlogsjaren geïnterviewd door scholiere Kristy Van den Hoogen en in beeld gebracht door Siert van den Berg, kunstenaar en filmer                       over het boek “Hijman waar ben je! van de auteur Frans Hermans, journalist en publicist.

De documentaire‘’ Hijman waar ben je!’’ is in opdracht van Bibliotheek Dalfsen – Nieuwleusen In aanwezigheid van Hijman Gans en de auteur Frans Hermans.

gemaakt, in nauwe samenwerking met Kulturhus de Spil en het Agnieten College. In het bijzonder gaat dank uit naar Kristy van den Hoogen, interviewster, Familie Gans, Frans Hermans, auteur en Siert van den Berg, documentairemaker.

Graag nodigen wij u uit voor de opening van de tentoonstelling ‘’Oorlog en Vrijheid’’ en de première vertoning van de documentaire, ‘’Hijman waar ben je!’’.

Lijkt u het leuk om aan te sluiten, dan willen wij u vragen om een ticket te reserveren (kosteloos) via de volgende link: https://bit.ly/3GLPGp6 . Op deze manier weten we met hoeveel gasten rekening te houden. Covid maatregelen zijn bij dit evenement van toepassing.