Indrukwekkende en kleurrijke tentoonstelling ‘L Art Brut “ruwe kunst” nog te zien tot 26 april 2019 in het Kulturhus in Nieuwleusen.

Indrukwekkende en kleurrijke tentoonstelling ‘L Art Brut “ruwe kunst” nog te zien tot 26 april 2019 in het Kulturhus in Nieuwleusen.   

Kulturhus De Spil presenteert tot 26 april 2019 de bijzondere en kleurrijke tentoonstelling L’ Art Brut. Kunstwerken gemaakt door artistieke talenten met verstandelijke en/of psychisch beperkingen uit Nieuwleusen en omstreken. De tentoonstelling toont werken, zoals schilderijen, tekeningen en objecten van bijzondere talenten met een beperking.

21 Exposanten presenteren hun bijzondere en kleurrijke werken in deze tentoonstelling zo is er werk te zien van Wilco Borger, Germo Veltmaat en Charon Huzen uit Nieuwleusen. Deelnemers uit het kunstatelier ArtCrew (Hardenberg) met Emma Melcherts, Ime Schepers, Martin van der Velde, Irene Veerman en Ida van der leij. Deelnemers van de dagbesteding van Interakt-Contour uit Nieuwleusen met Arnold Plasman, Arie Pannen, Bert Scheringa, Wim Ruinemans, Jimmy de Boer en Tiny Stegeman.

De tentoonstelling aangevuld met kunst uit de collectie van Kunstcentrum Leonardo Da Vinci uit Ermelo met werken van Dilyse Buter, Irma Lesage, Rene van der Lans, Niek Stegink, Roel de Kleine Jamillah Hoek en Ria Nijenhuis-Thijhuis. Dit om ook het landelijke kader aan te geven van de artistieke talenten met een beperking in Nederland.

Een belangrijk onderdeel van deze tentoonstelling zijn de workshops Beeldende kunst en de workshop Poëzie, gemaakt door mensen met een beperking. De gemaakte gedichten en kunstwerken zullen uiteindelijk vastgelegd worden in een geïllustreerde gedichtenbundel.

Deze bijzondere tentoonstelling werd mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Handicap.nl en het projectenfonds van de Gemeente Dalfsen.

Workshop Beeldende kunst/experimenteel schilderen!

Kunstenares en docent Rogaat ter Wal, 1959 is opgeleid als beeldend therapeut en werkt in het atelier van Leonardo da Vinci in Ermelo. Rogaat ter Wal geeft regelmatig diverse beeldende workshops o.a.: werken met speksteen, druktechnieken, teken/schilderworkshops, werken in aandacht met beeldende materialen. Ook geeft zij creatieve cursussen in wijkcentra.

De workshop van Rogaat ter Wal wordt gegeven in het Grand Atelier van het Kulturhus  op maandagmiddag 11 maart 2019  van 14.00 uur tot ongeveer 16.00 uur (2 uur). Er zijn géén kosten aan verbonden en het Kulturhus verzorgt koffie en thee.

Geef je nu op voor de workshop  via e-mail m.timmerman1950@telfort.nl                                                            Bij meerdere inschrijven wordt de workshop 2 x gehouden.

De workshop is toegankelijk voor artistieke talenten met beperkingen op verschillende gebieden. (Verstandelijk, psychisch, N.H.A beperkingen e.d.)

Poëzie workshop in Kulturhus de Spil te Nieuwleusen

Kunstenares/dichteres Anita van der Veen zal op maandag 25 maart 2019 een poëzie workshop  verzorgen. Anita van der Veen is heel creatief zowel beeldend: schilderen en fotografie als wel schrijvend, ze speelt graag met taal. In het verleden verschenen er bundels van haar hand onder de naam “Weerspiegeling”, “Dichterbij” en “Voor jou”.

Workshop: Aan de hand van een reeds gemaakt schilderij gaan deelnemers aan de slag met een Beeld of gevoel wat ze verder uit willen diepen en  vorm willen geven op papier. Uitgangspunt is dat de deelnemer geen dichter of volleerd schrijver hoeft te zijn om wat moois te schrijven. Vaak is luisteren naar je gevoel en goede en  mooie aanleiding en ontstaat er spontaan Iets bijzonders.

Geef je nu op voor de workshop Poëzie via e-mail m.timmerman1950@telfort.nl                                                            Bij meerdere inschrijven wordt de workshop 2 x gehouden.

De workshop is toegankelijk voor artistieke talenten met beperkingen op verschillende gebieden. (Verstandelijk, psychisch, N.H.A beperkingen e.d.)

De workshop wordt gegeven in het Grand Atelier van het Kulturhus  op Maandagmiddag 25 maart 2019 van 14.00 uur tot ongeveer 16.00 uur (2 uur). Er zijn géén kosten aan verbonden en het Kulturhus verzorgt koffie en thee.

Info: www.despilnieuwleusen.nl