Kulturhus De Spil Nieuwleusen is opzoek naar artistiek talent voor de tentoonstelling ‘L Art Brut! 

Gezocht bijzondere artistieke talenten voor de Tentoonstelling ‘L Art Brut, “ruwe kunst“

Kulturhus De Spil zoekt voor haar 2e tentoonstelling ‘L Art Brut artistieke talenten met verstandelijke en/of psychisch beperkingen uit Nieuwleusen e.o. Iedereen die artistieke talenten kent die werkzaam zijn in een van de ateliers of werkplaatsen in of vanuit de Zorg wordt gevraagd de namen door te geven aan het Kulturhus De Spil in Nieuwleusen. T.a.v.:  stefankeijzer@www.despilnieuwleusen.nl of m.timmerman1950@telfort.nl

Deze tentoonstelling zal geheel in het teken staan van deze kunstwerken en toont werk van diverse aard zoals: schilderijen, tekeningen, collages, beelden en gedichten. O. a. uit de landelijke collectie van Special Arts en werk van de artistieke talenten met een beperking, uit Nieuwleusen en omstreken. Ook zal poëzie,  gemaakt door mensen met een handicap (o.a. niet aangeboren hersenletsel e.d.) een belangrijk onderdeel vormen van de tentoonstelling. Met de presentaties van gedichtenbundels en workshops Poëzie en Kunst.

‘L Art Brut gaat van start in januari tot april 2019.  Kulturhus De Spil wil met deze tentoonstelling laten zien wat er zoals speelt op kunstzinnig gebied in “Kunst en Zorg”. Waarbij een zo breed mogelijk publiek kennis kan komen nemen van zeer uiteenlopende kunstvormen van de artistieke talenten in de regio.                                                                           

Max Timmerman, beeldend kunstenaar uit Nieuwleusen, zal deze 2e tentoonstelling organiseren.  i.s.m. het Kulturhus De Spil.  Timmerman is sinds kort als adviseur kunst en tentoonstellingsbeleid  verbonden aan het Kulturhus. Hij heeft jarenlange ervaring op het gebied van kunst & handicap en kunst in de zorg en is auteur van het boek “Ik ben een artiest” Kunst van mensen met verstandelijke beperkingen. 

Het is de bedoeling dat er steeds nieuwe tentoonstelling worden gerealiseerd. Ieder met een geheel eigen thema. Zoals “Eigentijdse Kunst” van Individuele professionele kunstenaars uit Nieuwleusen en de Gemeente Dalfsen, ’L Art Brut” kunstenaars met een beperking en andere bijzondere kunst en cultuur uitingen.  Kunst en Cultuur zal hierdoor een podium krijgen in het nieuwe Kulturhus!. Bij de vernissages van deze exposities zullen ook lezingen, voordrachten, workshops e.d. worden georganiseerd. Kortom het Kulturhus De Spil wordt het bruisende Culturele middelpunt van Nieuwleusen. Info: www.despilnieuwleusen.nl