Kulturhus de Spil opent haar deuren op zaterdag 1 september

Nieuwleusen – Zaterdag 1 september organiseert Kulturhus de Spil haar open dag. Bezoekers kunnen tussen 10:00 en 16:00 uur op laagdrempelige wijze kennis maken met het nieuwe Kulturhus en haar gebruikers. 


Er zijn deze dag tal van activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Zo kunnen de bezoekers in de verschillende sporthallen tal van wedstrijden aanschouwen, meedoen met verschillende sportclinics of gewoon even kennis maken met het sportmateriaal. Ook mag iedereen rondneuzen in de Bibliotheek waar er geknutseld kan worden, voorgelezen wordt en verschillende wedstrijden georganiseerd worden. Bezoekers kunnen bij InteraktContour zelf even kunstenaar zijn door zelf met de verfkwast aan de slag te gaan.

Het Agnieten College heeft haar deuren ook wijd open staan. In verschillende lokalen wordt er met een knipoog aandacht besteed aan de verschillende vakken. Zo treed de schoolband op, kunnen bezoekers instrumenten zelf proberen en in het technieklokaal bestaat er ruimte om als ware professor demonstraties van dicht bij mee te maken. Agnieten College scholier Kyra, bekend van eerdere videovlogs, zal tijdens de open dag als razende reporter wederom verslag leggen.

De open dag is ook zeker leuk voor kleine kinderen: Zo is er een heuse speurtocht uitgezet en kunnen kinderen tevens deelnemen aan één van de verschillende poppenkastvoorstellingen. Leuk is dat deze voorstellingen plaats vinden vanuit de grootste rijdende poppenkast van Nederland!

In de middag kunnen kinderen, vergezeld met hun ouders genieten van muziek- en theatershow Trapperdetrap! Deze show wordt geleid door zanger, Peer de Graaf. Peer is een podiumkunstenaar die in staat is om de open dag op maat te voorzien van humor en de nodige muzikaliteit.

Verschillende verenigingen verzorgen tijdens de open dag trainingen en wedstrijden en in één van de sporthallen staat ook nog eens een heuse luchtkussenstormbaan. Het open huis wordt tenslotte compleet met muziekoptredens van Hans van Dongen (MEC Muziekschool) en een proeverij welke net buiten de hoofdentree wordt georganiseerd. Hier kunnen bezoekers kosteloos genieten van een hapje en drankje, welke veelal verzorgd zijn door de participanten zelf of leveranciers van Kulturhus de Spil.