Kulturhus De Spil en het Grammofoonmuseum Nieuwleusen organiseren in samenwerking met Vechtdal FM en MEC Muziek op 14 mei een vinyl en retro-evenement: Vintage Grooves.

Kulturhus De Spil en het Grammofoonmuseum Nieuwleusen organiseren in samenwerking met Vechtdal FM en MEC Muziek op 14 mei een vinyl en retro-evenement: Vintage Grooves.

NIEUWLEUSEN – Onder de naam Vintage Grooves organiseert Kulturhus De Spil in Nieuwleusen en het Grammofoonmuseum Nieuwleusen in samenwerking met enkele lokale partners op zaterdag 14 mei een nieuw evenement. Het wordt een groots opgezet ‘retro & vintage event’, waarvan het hart wordt gevormd door een beurs voor vinylplaten.

Maar ‘Vintage Grooves’ is niet de zoveelste platenbeurs. Het evenement wordt uitgebreid met verschillende andere onderdelen. Zo wordt onder andere ook de radiobeurs (Lichtmis) erbij betrokken. Andere extra’s zijn: live-muziek, een live-uitzending van het regionale radiostation Vechtdal FM, een aantal oldtimers en een verzamelaarsbeurs met andere retro- en vintage- artikelen alsmede gerelateerde activiteiten voor kinderen.

De beurs zelf duurt overdag van 10.00 tot 17.00 uur. Maar dan is het feest nog niet afgelopen, want vanaf 17.00 uur is er een avondprogramma onder de naam van het ‘’Muziekcafé’’ dat overeenkomsten vertoont met de Top 2000-avond, die De Spil in de tijd vóór de coronacrisis organiseerde. Deze avond wordt smakelijk omlijst, zo kunnen bezoekers genieten van een buffet, zodat men even lekker kan eten en ondertussen kan genieten van muziek. Vechtdal FM draait muziek uit de ‘lijst der lijsten’, afgewisseld met liveoptredens van verschillende leerlingen van MEC Muziekschool, en er is ook een pop quiz.

Diverse partijen werken mee aan ‘Vintage Grooves’. Naast de organisatoren van de Radiobeurs haken ook Muziekschool MEC en Het Grammofoonmuseum aan. De muziekschool zorgt zowel tijdens het dag- als het avondprogramma voor live-optredens van leerlingen en andere muzikanten. Het Grammofoonmuseum levert een bijdrage aan de entourage en verzorgt de popquiz in het avondprogramma.

Fifties en sixties-tempel

De beurs wordt overdag gehouden in beide sporthallen van De Spil. Het avondprogramma vindt plaats in de aula van het Agnieten College, die wordt omgebouwd tot een ‘fifties- en sixties’-tempel. De entree tot het evenement bedraagt 6,50 euro per persoon, kaarten kunnen online besteld worden via de website van Kulturhus De Spil. Eveneens bestaat de mogelijkheid om deze dag gereduceerd een bezoek te brengen aan het Grammofoonmuseum Nieuwleusen. De toegang tot het avondprogramma is gratis.

Deelnemen?

Standhouders die met een kraam op de beurs willen staan, kunnen een inschrijfformulier aanvragen via ellen@ellement-event.nl .
Voor de pop quiz, worden nog enkele teams van elk twee personen gezocht. Wie mee wil doen, kan zich aanmelden via hanska333@gmail.com.