Kulturhus de Spil, sluit herfstvakantie muzikaal af

Kulturhus de Spil, sluit herfstvakantie muzikaal af

Afgelopen weekend sloot Kulturhus de Spil in Nieuwleusen de herfstvakantie muzikaal af met optredens van de Meander Bigband uit Zwolle, Apollo Bigband uit Goor en de folk band Burgeon. Inmiddels zijn we gewend dat Kulturhus de Spil uit Nieuwleusen iedere vakantie zorgt voor een (culturele) programmering. Andere jaren programmeerde de Spil al eens een Luchtkussen Festival en een cabaretavond met de ‘’Bende van Beuving’’.

Deze vakantie heeft zij ingezet op een indrukwekkende Bigband Line-up op zaterdagavond en op zondagmiddag 24 oktober programmeerde zij de veelzijdige folk band Burgeon. Afgelopen zaterdag ging de Apollo big band van start en bracht met een groep van 20 enthousiaste muzikanten een gevarieerd repertoire welke semi-akoestisch gepresenteerd werd. De band speelde o.a. de fantastische big bandmuziek van Sammy Nestico, Count Basie en Quincy Jones. Maar ook de klassiekers van Frank Sinatra, Cole Porter, Ray Charles en Nathalie Cole. Het was een feest van herkenning en ouderwetse gezelligheid. Het veelzijdige en uitgebreide repertoire van de Apollo BigBand én van de Meander Big band uit Zwolle bracht voor ieder wat wils.

Niet eerder programmeerde de Spil op zondagen, maar daar komt een einde aan.‘’Vooral heel praktisch’’ legt Stefan Keijzer, manager van de Spil uit, want een groot deel van het jaar hebben we op zondag de sporthallen beschikbaar. ‘’Zonde om deze dan niet in te zetten voor de organisatie van culturele activiteiten’’ zoals het optreden van Burgeon.
Het programmateam zit overigens niet stil en is druk bezig om de puntjes op de ‘’i’’ te zetten voor de winterprogrammering. Nieuwleusenaren en andere geïnteresseerden kunnen dan genieten van onder andere de opening van de uitgestelde tentoonstelling ‘‘Oorlog en Vrijheid’’ en de PREMIËRE “Hijman waar ben je!“. Natuurlijk kijkt iedereen alweer reikhalzend uit naar het Sinterklaasfeest, de Verhalen Cafés, kerstnachtdienst en als afsluiter de TOP 2000 LIVE.