Kulturhus De Spil toont hedendaagse fotografie!

Kulturhus De Spil toont hedendaagse fotografie!  
Op woensdagmiddag 31 mei om 17.00 uur opent Tom Reuvers, fotograaf uit Zwolle, de gevarieerde tentoonstelling “Fotografie in de KUNST in de fotografie” 2!
Iedereen is hartelijk welkom!

Onder het thema “Fotografie in de KUNST in de fotografie” tonen ruim 30 verschillende fotografen hun gevarieerde foto’s aan het publiek. Kulturhus de Spil heeft daarvoor individuele fotografen en fotoclubs uitgenodigd uit de Gemeente Dalfsen en Ommen.

Ook zijn er foto’s te zien van Tom Reuvers. Bekend natuur, portret en festival fotograaf uit Zwolle. Tijdens de opening zal Tom Reuvers een uiteenzetting geven over zijn werk.
De laatste jaren heeft Tom Reuvers steeds meer de richting van natuurfotografie gekozen, in de vorm van vogelfotografie, macrofotografie en landschappen. Het urenlang struinen door de natuur is een favoriete bezigheid van hem. In de donkere maanden komt ook avond- en nachtfotografie binnen zijn uitingen naar voren. Binnen deze vorm van fotografie is hij degene die werkt met een speciale workflow om zeer bijzondere foto’s te maken. O.a. door het combineren van verschillende belichtingswaarden in nachtfotografie geeft dat zijn foto’s net dat stukje extra.

Tom Reuvers staat ook bekend om zijn workshops en trainingen. Tevens is hij als technisch specialist en schrijver verbonden aan Zoom Magazine.

De Exposanten in deze bijzonder gevarieerde tentoonstelling zijn: Fotografen-platvorm Kamerata uit Dalfsen, Leden van de Fotoclub Dalfsen en de fotografen Rina Huzen uit Nieuwleusen, Anita van der Veen uit Rouveen met als Gastexposanten de fotoclub uit Ommen en Tom Reuvers uit Zwolle.  

Deze tentoonstelling is een vervolg op de 1ste tentoonstelling  “Fotografie in de KUNST in de fotografie” in 2019.

De tentoonstelling is te zien van 31 mei t/m 29 september 2023 in het Kulturhus De Spil in Nieuwleusen.

 

Het Fotografen-platvorm Kamerata is een platform voor amateurfotografen in de regio Zwolle-Dalfsen. Kamerata organiseert exposities en andere aan fotografie gelieerde activiteiten zonder winstoogmerk. Daarnaast organiseert Kamerata activiteiten voor amateurfotografen die hun fotografische kennis en kunde op een hoger peil brengen: Thema-avonden, fotografie-trips, lezingen, etc. De exposanten van Kamerata zijn: Marlies van Lent, Ruud Schuuring,  Klaas Poppens, Paul Scholten, Bernard Ensink en Guus van Driel.  

 

Diverse Leden van de Fotoclub Dalfsen exposeren met het thema “abstract”.  In de foto’s proberen de leden het gefotografeerde onderwerp onherkenbaar te maken. Bijvoorbeeld door extreme close-ups, beweging of het isoleren van een gedeelte van een tafereel.
Hierbij is er veel aandacht voor lijn, kleur, textuur en vorm.

 

Fotografe Rina Huzen- Hilberink uit Nieuwleusen fotografeert al decennia lang met veel een passie. Zij is opgegroeid met de camera. Haar Oma had zo’n klein vierkant kastje, en haar vader een 8 mm filmcamera en 40 jaar geleden heeft zij het stokje overgenomen met een spiegelreflexcamera. Rina is  graag in de natuur, maar ongemerkt het dagelijks leven vastleggen, vind zij minstens net zo leuk. Stilstaan bij alledaagse dingen die je zomaar kunnen raken.  “Gevoel in de plaat leggen”, als dat gelukt is, is voor Rina de foto geslaagd.

Anita van der Veen fotografeert ook met gevoel. Zij probeert haar gevoel en beleving te vangen

en te vertalen in haar foto’s. Met oog voor detail en door te spelen met licht, laat ze onderwerpen zien vanuit een ander perspectief. De vraag is niet waar je naar kijkt, maar wat je ziet.

Als je anders kijkt, zie je zoveel meer! Anita van der Veen laat je in deze expositie graag met andere ogen kijken.

 

Gastexposanten:  Fotoclub Ommen.

Fotoclub Ommen bestaat uit een aantal enthousiaste leden uit de wijde omgeving van Ommen met ieder een eigen invalshoek en visie op fotografie. Zij gaan regelmatig een dag of weekend er op uit om te fotograferen en inspireren en stimuleren elkaar om mooie foto’s te maken. Daarnaast komen de leden eenmaal per maand samen voor een thema-avond, om foto’s te bespreken of om zelf-georganiseerde workshops te volgen. Ook staan er regelmatig activiteiten op de agenda voor iedereen die belangstelling heeft voor fotografie en organiseren we exposities.

 

Kunst in het Kulturhus de spil. Organiseert 2 à 3 grote tentoonstellingen per jaar.  Ieder met een geheel eigen thema en doelgroep. Zoals “Artistieke talenten” uit de regio, “Eigentijdse Kunst” van Individuele professionele kunstenaars uit de Gemeente Dalfsen, ’L Art Brut” kunstenaars met een beperking en andere bijzondere kunst en cultuur uitingen. Zoals nu de Foto tentoonstellingen “Fotografie in de KUNST in de fotografie.  Kunst en Cultuur krijgen hierdoor een podium in het Kulturhus!.

Info openingstijden e.d.: www.despilnieuwleusen.nl

De tentoonstellingen komen tot stand in samenwerking met het Kulturhus de Spil en Max Timmerman, beeldend kunstenaar uit Nieuwleusen. Timmerman is sinds 2018 als adviseur kunst en tentoonstellingsbeleid verbonden aan het Kulturhus.

Kunst in de Spil