LEERLINGEN  AGNIETEN COLLEGE NIEUWLEUSEN STARTEN EIGEN ONDERNEMING

Nieuwleusen / Dalfsen , november 2020

 

Een viertal leerlingen van de TL Examenklas van het Agnieten College zijn een eigen onderneming gestart. De vier leerlingen, Halle van Hal, Teun Keur, Stan ter Wee en Niels Boer (adviseur) willen natuurlijk zo snel mogelijk heel veel winst maken. Tegelijk beseffen ze dat dat niet makkelijk is, je maakt kosten, de vraag kan afnemen en de markt kan zo maar instorten.

Daarom laten ze zich informeren door echte ondernemers, en proberen ze elke stap weloverwogen te doen. Afgelopen tijd zijn ze bezig met een naam, een product en een reclame – verkoopboodschap.

Ze kunnen voor voorbeelden ook op internet terecht. Het idee van een eigen onderneming komt namelijk van het MBO en HBO vandaan, de zgn. Mini-Onderneming

Wanneer de vier ondernemende leerlingen hun ondernemingsplan af hebben, ontvangen ze via de Talentenbrigade een beginkapitaal. Het doel van de leerlingen is om nog voor de kerst met een aantrekkelijk product te komen, bestemd voor de regio Nieuwleusen en Dalfsen.

De eigen onderneming is weer een voorbeeld van de Talentenbrigade en het Talentenhus. De plek waar leerlingen hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen.

 

 

Op de foto : van links naar rechts-  Halle van Hal, Teun Keur en Stan ter Wee

Foto gemaakt door Niels Boer

 

Meer info ; M. de Vries – 06 28987955 Talentenbrigade