Leerlingen Agnieten College Nieuwleusen starten met Mediagang

Leerlingen Agnieten College Nieuwleusen starten met Mediagang

NIEUWLEUSEN – De leerlingen van het Agnieten College Nieuwleusen kunnen nu ook een Mediagang volgen op school.

Mediagang

Zeven leerlingen uit de eerste klas (12/13 jaar) hebben een gang gevormd om filmpjes en foto’s te maken, interviews te doen, presentaties te verzorgen, geluid en muziek op te zoeken en te monteren, te bloggen en te vloggen én als TV –ploeg door het land te trekken. Docenten van het Agnieten College hebben Ezra, Thijs, Jessy, Simon, Mark, Jesse en Senna als talenten ontdekt: ze werken goed samen en vullen elkaar aan. Klasgenoten Lars en Koen ondersteunen de Mediagang.

Opdracht UMCU

De Mediagang heeft de eerste grote opdracht al binnen gesleept: ze mogen een filmpje maken rond het thema: ‘Iedereen is anders, niemand is normaal’. Het filmpje wordt gepresenteerd op het Landelijk Voorjaarscongres van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie, van 3 – 5 april in Maastricht. Daar komen 2000 psychiaters bij elkaar en de Mediagang mag laten zien wat het thema voor hen betekent. Prof. dr. Floor Scheepers, hoofd afdeling Psychiatrie en Hersenen in het UMCU heeft de opdracht verstrekt. Zij is veel bezig met de psychiatrie van de toekomst en richt zich niet alleen op de GGZ, maar betrekt ervaringsdeskundigen en beschikbare data in haar visie. Ze werkt regelmatig samen met Arnon Grunberg, de schrijver.

Het team van de Mediagang gaat de Talentenbrigade op school ondersteunen en verder maken ze presentaties voor het bezoek van de burgemeester en de commissaris van de Koning. Het Agnieten College wil graag, als persoonlijke school, de leerlingen de ruimte geven om de eigen talenten te ontdekken en te ontwikkelen.