Lenen van boeken weer mogelijk en afgeschreven boeken gratis af te halen vanaf 15 april

Afgeschreven boeken gratis af te halen bij de Bibliotheek in Nieuwleusen

Vanaf woensdag 15 april zijn er gratis afgeschreven boeken te verkrijgen bij Bibliotheek Nieuwleusen , gehuisvest in De Spil. De boeken liggen op tafels en karren in de entree van De Spil. Uiteraard staan de tafels 1,5 meter uit elkaar.

Iedereen is welkom tussen 10.00 en 16.00 uur. Op = op. Om voor zoveel mogelijk mensen een boek beschikbaar te hebben, vraagt de bibliotheek iedereen om niet meer dan 3 boeken mee te nemen per persoon.

Lenen van boeken voor leden

Omdat het niet voor iedereen mogelijk is om digitaal te lezen, biedt de bibliotheek leden die niet in de gelegenheid zijn online te lezen de mogelijkheid toch boeken te lenen in Nieuwleusen. Als ook dit niet lukt, worden de boeken bij mensen thuis afgeleverd in dringende gevallen.

Iedereen die gebruik wil maken van deze mogelijkheid, kan een e-mail sturen naar bib.nieuwleusen@bibliotheekdalfsen.nl met daarop duidelijk bibliotheeknummer, naam, adres en telefoonnummer en vermelding van titel en schrijver. Er kunnen maximaal 5 boeken tegelijk geleend worden. Het gaat alleen om boeken die in de bibliotheek Nieuwleusen voorradig zijn. Maandag t/m donderdag zal een bibliotheekmedewerker de aanvragen behandelen en klaar zetten, zodra dit het geval is krijgt de aanvrager via e-mail een berichtje.

Mensen die niemand hebben in de buurt of familie hebben die de boeken kan ophalen kunnen dat aangeven, dan worden de boeken op verzoek thuisbezorgd.

De boeken kunnen tot nader bericht niet worden ingeleverd. De uitleenperiode is boetevrij.

De bibliotheek hoop op deze manier een beetje te helpen in deze moeilijke tijd en wenst iedereen veel leesplezier.