Lilan en Carlijn winnen kwartfinale voorleeswedstrijd gemeente Dalfsen

Lilan en Carlijn winnen kwartfinale voorleeswedstrijd gemeente Dalfsen

Lilan Baarslag uit groep 8 van basisschool De Tweemaster en Carlijn Spijker uit groep 8 van basisschool Het Kompas hebben woensdagmiddag 27 januari de Voorleeswedstrijd in de gemeente Dalfsen gewonnen. Deze wedstrijd werd georganiseerd door de bibliotheek en vond dit jaar online in twee rondes plaats. Zestien basisscholen deden mee. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaars zullen binnenkort de gemeente Dalfsen  vertegenwoordigen in de halve finale in Ommen.  Wie weet wordt één van hen wel De Nationale Voorleeskampioen 2021!

De 16 kandidaten werden aangemoedigd door hun supporters thuis. Presentator Nicolet Korenblik stelde hen een korte vraag. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelf gekozen boek. In de pauze trok de jury zich terug voor het beraad. De families konden in de pauze meedoen met een gedichtenwedstrijd door met boeken een stapelgedicht te maken. De prijs voor de winnaar was een taart. De juryleden waren Hilly Schepers en Jan Uitslag. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo.

Lilan las een fragment voor uit het ‘De Griezels’ van Roald Dahl. De jury vond dat ze een goed tempo en stemgebruik had. De emoties werden goed overgebracht bij het uitstekend gekozen fragment. Carlijn had ‘Kapsalon Romy’ van Tamara Bos gekozen. De jury was van mening dat ze met dit boek een mooi thema had aangesneden, namelijk dementie. Ze las in een prettig tempo voor en de emoties waren voelbaar.

Het was een spannende kwartfinale met geweldige schoolkampioenen.