Media Ukkie Dagen van 26 maart tot en met 2 april

Media Ukkie Dagen van 26 maart tot en met 2 april

Jonge kinderen weten de weg in de ‘digitale wereld’ razendsnel te vinden. Ze swipen op de tablet of smartphone zo naar hun favoriete filmpje of app. In het kader van de Media Ukkie Dagen organiseert de Bibliotheek verschillende activiteiten voor ouders en grootouders over het mediagebruik van jonge kinderen. Zo is er een webinar ‘Appvoeding’ op dinsdag 30 maart, organiseert de bibliotheek een online ontmoeting om ervaringen uit te wisselen en is er een telefonisch vragenuurtje.  

Webinar ‘Appvoeding’

Op 30 maart om 19.30 uur organiseert de bibliotheek een online webinar voor iedereen die kinderen opvoedt. Ook voor professionals die met kleine kinderen werken is het interessant. Tijdens het online webinar neemt mediacoach Evelyn Verburgh ouders/verzorgers mee in de wereld van digitale opvoeding, met mooie voorbeelden en praktische tips van onder andere producer Ron Feuler van de Zappelin app, Meester Sander en schrijfster Nanda Roep.  Aanmelden kan via www.bibliotheekdalfsen.nl/activiteiten.

Telefonisch adviesuurtje

Bertine Westebring van de bibliotheek geeft telefonisch advies aan ouders en grootouders over mediagebruik van kinderen in de leeftijd van 0 tot 6 jaar. Tussen 13.00 en 14.00 uur zit Bertine klaar, zij is bereikbaar op 06 16046615.

Online ontmoeting

BoekStart expert Bertine Westebring vertelt tijdens een online ontmoeting op 1 april om 10.00 uur over media gebruik van kinderen in de leeftijd van  0 tot 6 jaar en geeft advies. Ouders, grootouders en professionals die met kinderen in deze leeftijd werken ontmoeten elkaar online en delen ervaringen met elkaar.

Soms is het fijn om te horen waar andere (groot) ouders tegen aan lopen en ervaringen te delen met elkaar. In deze online meeting is hier volop gelegenheid voor. Bertine Westebring leidt de meeting is en geeft tips. Daarna is er volop ruimte voor het gesprek met elkaar.

Media Ukkie Dagen

Tijdens de Media Ukkie Dagen van 26 maart t/m 2 april 2021 wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. Ouders en verzorgers van jonge kinderen krijgen tijdens deze campagne tips om aan de slag te gaan met mediagebruik binnen het gezin.