Nieuwe samenwerking

Het Regionaal Techniek Centrum en de Talentenbrigade van het Agnieten College hebben afgesproken om in het nu startend schooljaar te gaan samenwerken. De samenwerking betreft eerst een jaar. Om ervaring op te doen en te kijken, te ontdekken wat we voor elkaar kunnen betekenen. 

Op het Agnieten College is een groep leerlingen met belangstelling voor de bouw, in de breedste zin van het woord. Deze leerlingen kunnen nu vanaf de eerste klas kennismaken met de bouw en ervaring opdoen.

Marlon van Dorrestein, bedrijfsleider RTC Bouw Nieuwleusen, en Mink de Vries, coördinator Talentenbrigade, zijn enthousiast over de mogelijkheden van de samenwerking. Marlon van Dorrestein :

“ Wij hopen de leerlingen enthousiast te maken voor de bouw door ze kennis te laten maken met de werkzaamheden die op de bouw worden uitgevoerd. Op deze manier hopen wij de jeugd enthousiast te maken en hun talent naar een hoger niveau te tillen “.

Mink de Vries sluit daarbij aan : ‘’ Wij hopen leerlingen vanaf 12 jaar hiermee een mogelijkheid te bieden om te kunnen ontdekken of de bouw iets voor hen is en of ze er geschikt voor zijn en talent voor hebben “.

Het praktijkgedeelte voor deze nieuwe groep leerlingen vindt vooral bij het RTC plaats aan de Grift in Nieuwleusen. De voorlichting en de theorie vindt vooral in het Agnieten College in de Spil plaats.

Afgelopen jaar is de Talentenbrigade al begonnen met een doorlopende leerlijn bouw, samen met Talentstad VMBO , het Deltion College en de bedrijfstak bouw. De samenwerking met het Regionaal Techniek Centrum past daar heel goed in.

Tevens past deze samenwerking prima bij het  Talentenhus van de Spil, waarvan de opening op maandag 31 augustus plaatsvindt.