Olympische Veldspelen in Nieuwleusen

Olympische Veldspelen in Nieuwleusen

Op 11 augustus organiseren het Agnieten College ( Talentenhus) , Saam Welzijn, de gemeente Dalfsen, en  Kulturhus de Spil de Veldspelen, als onderdeel van de Olympische Spelen Nieuwleusen.

Ben jij benieuwd, en op zoek naar jouw talent, of ben je juist overtuigd van je talent, schrijf je dan in voor deze Veldspelen. Volg je droom, net als de Olympische sporters in Tokyo, ontdek en verleg je grenzen. Je kunt je inschrijven bij www.dalfsenbeweegt.nl

De Veldspelen vinden plaats op het grasveld en het speelterrein tussen de Spil en de O.B.S. de Tweemaster, en staan onder leiding van Mink de Vries en zijn team. Voor elk onderdeel krijg je punten, net als bij de meerkamp. Zo wordt er onder meer ver gesprongen, hard gelopen, estafette gelopen, discus en speer geworpen, en hoog gesprongen. De Olympische gedachte staat bovenaan, ook bij de Olympsche Spelen in Nieuwleusen ; meedoen is belangrijker dan winnen, het bevorderen van de sport en saamhorigheid , sportiviteit,  ruimte geven aan talent, zijn vier belangrijke regels bij deze Spelen !

De Veldspelen beginnen om 14.00 uur en eindigen om 16.00 uur, voor drinken wordt gezorgd, en er zijn geen kosten aan verbonden.