Online Bibliotheek: volop activiteiten ook voor niet-leden

Online Bibliotheek: volop activiteiten ook voor niet-leden

De bibliotheek wil ervoor zorgen dat iedereen kan blijven werken aan zijn of haar persoonlijke ontwikkeling, ook nu mensen aan huis gekluisterd zijn. Ook ontspanning hoort daarbij, zoals het lezen van of luisteren naar boeken of het spelen van educatieve games. Omdat de bibliotheek dit zo belangrijk vindt, zijn er allerlei activiteiten die de bibliotheek online aanbiedt voor leden en niet-leden.

LuisterBieb en ThuisBieb
Met de LuisterBieb geniet je altijd en overal van de mooiste luisterboeken. In deze periode zijn er ook gratis luisterboeken die je kunt luisteren. Sinds 6 april is ook de online ThuisBieb open. Daar kunnen leden en nu tijdelijk ook niet-leden E-books lezen. Kijk op www.ThuisBieb.nl voor het aanbod.

Telefonisch spreekuur Taalpunt
Het taalpunt mag dan fysiek gesloten zijn, we zitten wel voor je klaar. In plaats van langskomen, kun je bellen met het Taalpunt op de tijden van het spreekuur. Dus, wil je beter leren lezen, schrijven, spreken of luisteren, rekenen of met de computer omgaan? Bel met het Taalpunt op maandag, dinsdag of donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur, tel. 06 33834681. Mailen kan ook: taalpunt@bibliotheekdalfsen.nl.

 

Telefonisch vragenuurtje E-Books en Luisterboeken
Deskundige hulp, uitleg en advies over alles wat je wilt weten over lenen en downloaden van E-books en luisterboeken. Op maandag en woensdag zit Annet Meems tussen 10.00 en 12.00 uur voor je klaar. Je kunt haar bereiken op 06 33796014. Mailen kan ook: info@bibliotheekdalfsen.nl

Digi-Taalhuis

Speciaal voor mensen die normaal gesproken ook niet zo makkelijk van huis gaan, zoals kwetsbare senioren is er Digi-Taalhuis. Hier vind je interessante tips om het thuis makkelijker, veiliger en leuker te maken. Kijk op www.bibliotheek.nl/digitaalhuis voor informatie over sociaal contact leggen via het internet, corona, fit blijven als je thuis bent en nog veel meer.

Digitaal vragenuurtje
Heb je vragen over beeldbellen, WhatsApp of andere digitale problemen? Medewerkers van ons digitaal vragenuurtje zitten voor je klaar om je op weg te helpen. Op maandagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur kun je bellen met Elze Klute, 06 23037869 en op woensdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur met Jan te Bokkel, 06 28951270
Daarnaast kent SeniorWeb tijdelijk een gratis hulplijn voor alle digitale vragen waar je elke werkdag terecht kunt tussen 9.00 en 12.00 uur. Het hulpnummer is 0800-0506

Scoor een boek!
Het leesproject Scoor een Boek! de schooleditie, kan niet doorgaan. Maar gelukkig heeft Scoor een Boek! ook een digitale thuiseditie www.scoorthuis.nl! Scoor een Boek! is een jaarlijks leesprogramma voor kinderen en ouders, dat lezen en sport aan elkaar verbindt. Daarom werken bibliotheken en voetbalclubs samen, want scoren kun je overal! Scoor een Boek! kent een Schooleditie voor kinderen van groep 5 en 6 én een Thuiseditie voor het hele gezin.

Voor de jeugd

Het online aanbod voor de jeugd is groot. Zo is er Junior Einstein voor het oefenen van schoolvakken. In de Voorleeshoek vind je filmpjes voor kinderen van 0-10 jaar. De Jeugdbibliotheek biedt heel veel inspiratie voor boeken, spreekbeurten en werkstukken. Ook is er een speciale podcast voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar met een leerlijn creatief schrijven. Voor als je wilt leren toveren met woorden. Kijk voor al het aanbod op onze website.

Voor volwassenen

Struin eens rond op Delpher. Daar zijn 100 miljoen gedigitaliseerde pagina’s van kranten en tijdschriften te vinden. Wil je de Nederlandse taal beter machtig worden, dan is er DigLin+ voor alfabetisering. Voor mensen die blind, slechtziend of dyslectisch zijn is er Passend Lezen met 45.000 gesproken boeken. Kijk voor meer tips op de website van de bibliotheek www.bibliotheekdalfsen.nl.