Parkeren bij Kulturhus de Spil

De afgelopen periode hebben verschillende bezoekers van Kulturhus de Spil aangegeven dat de afstand van het parkeerterrein tot de entree van Kulturhus de Spil voor hen te groot is. Het betreft hier met name oudere en minder valide bezoekers.

Binnengekomen signalen zijn gedeeld met de Gemeente Dalfsen. Verzoek is gedaan tot een oplossing en of gedoogbeleid wat betreft het benutten van gehandicaptenparkeerplaats. De vraag is intern behandeld bij team Verkeer & Vervoer. Het komt op het volgende neer:

Personen kunnen een gehandicaptenparkeerkaart (passagierskaart) aanvragen als zij ten minste een half jaar met hulpmiddelen, zoals een stok of krukken, niet meer dan 100 meter zelfstandig kunt lopen en de hulp van de bestuurder continu nodig heeft bij vervoer van deur tot deur. Met een passagierskaart kan de chauffeur onder meer op een algemene gehandicaptenparkeerplaats (AGP) parkeren. De kaart is persoonsgebonden. Er hoeft geen kenteken van een voertuig op de kaart te staan.

Heeft u hier behoefte aan en voldoet u aan voornoemde, dan bestaat de mogelijkheid om een gehandicaptenparkeerkaart (passagierskaart) aan te vragen. Klik hiervoor op de volgende link: https://www.samendoenindalfsen.nl/is/een-vraag-over-2/vervoer/parkeren/parkeerkaart

Vanuit de Spil willen wij u erop attenderen dat het niet toe gestaan is dat personen zonder gehandicaptenparkeerkaart gebruikmaken van de AGP’s. Dit is volgens de wet niet toegestaan en kan resulteren in een boete, waarvoor wij u graag behoeden.

Is voornoemde geen optie en reist u samen naar Kulturhus de Spil, dan is het wellicht een mogelijkheid dat vervoerder de mindervalide af zet en de auto vervolgens wegzet op een parkeerplaats.