Partij van de Landbouw trekt aandacht uit het hele land

Verkiezingscampagne 2e Kamer TL4 Examen leerlingen Agnieten College begonnen

 Nieuwleusen/Dalfsen, 5 februari 2021

Op het Agnieten College Nieuwleusen is de verkiezingscampagne voor de Tweede Kamer in volle gang. Vanaf 5 februari hebben ze definitief toestemming gekregen om mee te doen en zijn de lijsten met kandidaten openbaar. De negen partijen : 1. Groen Links 2. Dier Groen en Milieu 3. VVD 4. S.P. 5. Partij van de Landbouw 6. S.D.P. ( Sociaal Democratische Partij) 7. PvdA 8. PVV 9. D’66, proberen via verschillende campagne activiteiten aandacht te trekken.

De Partij van de Landbouw slaagt daar tot nu toe het beste in. Zij hebben naast een account op instagram stickers laten maken. Deze stickers vallen zo in de smaak dat er aanvragen komen uit het hele land. Het begon met een paar, toen 30 per dag, en het aantal aanvragen groeit nog per dag.

De aanvragen komen van jongeren vanuit het hele land. De fractie van de Partij van de Landbouw had dit nooit verwacht, maar zijn ontzettend blij dat ze zo groot aan het worden zijn. De Partij van de Landbouw bestaande uit Tirza Witvos, Iris Oldeman, Amber Gerrits, Sophie Warringa, Dana van der Vegt en Nienke Rumpf zijn te vinden op instagram @partij.v.d.landbouw

De zes meiden hebben voor een passende slogan gekozen “ De landbouw is als een vrouw, je kunt niet zonder “ !

In de komende weken, tot de verkiezingen in maart ( op school en in het land), worden de negen partijen in campagne en debatten gevolgd. Het landelijk en lokaal nieuws ligt immers op straat, bijvoorbeeld wel/niet de landelijke examens door laten gaan ? Politiek raakt nu iedereen, ook de jongeren.

Hallo, wij zijn 6 meiden ( Tirza Witvos, Iris Oldeman, Amber Gerrits, Sophie Warringa, Dana van der Vegt en Nienke Rumpf) van het Agnieten college Nieuwleusen. Voor het vak Maatschappijleer hebben wij een opdracht gekregen om een politieke partij te beginnen. Wij hebben gekozen om zelf een partij te starten ‘Partij van de Landbouw’

Omdat wij vinden dat de boeren ongelijk behandeld worden. En worden gezien als het afvoerputje van de maatschappij. Volgens ons kan hier veel verbetering in komen. En kan er vanuit Nederland meer respect en aandacht komen voor de boeren. ook vinden wij  dat de boeren meer waardering moeten krijgen voor hun producten, ook meer geld voor hun producten. Daarnaast vinden wij dat de boeren minder regels opgelegd moeten krijgen, en meer zelf mogen bepalen. Boeren weten zelf wat goed is voor hun bedrijf. Problemen van het milieu mogen niet alleen op de boeren afgeschoven worden, want de boeren zijn de laatste jaren heel duurzaam geworden. Bijvoorbeeld de stikstofwet. In de coronatijd hebben we allemaal gezien dat wanneer er minder auto’s en vliegtuigen op de weg en in de lucht zijn, de uitstoot veel minder wordt.  Het ligt dus niet alleen maar aan de boeren ligt.

Om reclame te maken voor onze partij hebben wij stickers laten maken ( zie bijlage) deze stickers vielen erg goed in de smaak. De stickers gaan nu door heel het land, wij hebben zo rond de 30 aanvragen per dag. En nog steeds groeien we met de dag. De stickers gaan vooral naar jongeren uit Brabant, Flevoland, Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland , eigenlijk heel Nederland. Dit hadden wij nooit verwacht! Maar wij zijn ontzettend blij dat wij zo groot aan het worden zijn en gaan zeker nog door!

 

U kunt ons vinden op instagram: @partij.v.d.landbouw!

Onze slogan is : De landbouw is als een vrouw, je kunt niet zonder !