Programma 75 jaar vrijheid

Viering 75 jaar vrijheid met groot aantal koren en bands in Kulturhus de Spil

Tal van koren en bands slaan op 25 april de handen in één en brengen tijdens het vrijheidsconcert in Kulturhus de Spil liederen ten gehore welke verband houden met vrijheid. Tussen de muzikale bedrijven door is er ruimte voor ooggetuigenverslagen van Nieuwleusenaren, worden er gedichten voor gedragen en worden er beelden vertoond van Nieuwleusen van vroeger.

De organisatie spreekt van de grootste muzikale samenwerking tot dusver en hoopt dat de sporthal op 25 april vol zit met honderden Nieuwleusenaren die samen terugdenken aan wat is geweest en samen de vrijheid vieren.

Het exacte aantal zangers en zangeressen dat mee gaan doen is niet bekend, maar Stefan Keijzer, manager van Kulturhus de Spil, verwacht toch zeker een 200 muzikale deelnemers. Trots is hij op het feit dat nagenoeg alle koren uit Nieuwleusen deelnemen aan dit grote evenement. Naast een veelvoud aan koren, treden ook tal van bands belangeloos deze avond op.

Met dit vrijheidsconcert wil Kulturhus de Spil op een memorabele manier herdenken dat Nieuwleusen in april 1945 werd bevrijd. Het moet onvergetelijke avond worden, aldus Keijzer. Vanaf woensdag 19 februari start de kaartverkoop in Grand Café de Spil. De kosten bedragen €2.50 voor een kaartje, prijs is inclusief een drankje.