Record aantal Artistieke talenten laten hun werken zien in de Tentoonstelling “Artistiek talenten 3” in het Kulturhus De Spil in Nieuwleusen

Record aantal Artistieke talenten laten hun werken zien in de Tentoonstelling “Artistiek talenten 3” in het Kulturhus De Spil in Nieuwleusen.

Op vrijdag 11 maart om 16.45 uur zal Erica van Lente, burgemeester van de gemeente Dalfsen, de tentoonstelling openen voor het publiek. Maar liefst 30 artistieke talenten uit Nieuwleusen en omstreken exposeren hun kunstwerken in De Spil.

Deze 3de tentoonstelling presenteert artistieke talenten, waaronder amateur- en  autodidactische kunstenaars met hun werken van diverse aard zoals: schilderijen, tekeningen, foto’s, keramiek, glasobjecten, sculpturen e.d. Kortom een bijzonder veelzijdige tentoonstelling!

Kulturhus De Spil wil met deze expositie laten zien wat er zich momenteel zoals speelt op creatief- kunstzinnig  gebied in Nieuwleusen en de Gemeente Dalfsen.

Deelnemende exposanten zijn: Constance Boudewijns, schilderijen

Edith du Bois met  schilderijen, Ellen Brouwer met beelden, Hennie Bokhove met schilderijen, Lydie Bruggeman met schilderijen, Henny Compagner met schilderijen, Angela ten Damme  met schilderijen, Anneke Dekker met glassieraden, Odette van Doorne  met schilderijen, Guus van Driel  met fotografie, Joke van Eck met schilderijen, Molle Eisma met houten objecten, Riek Feijen met keramiek, Johan Geerts met schilderijen, Hilly Holterman  met schilderijen, Gerlinde Hovenga  met schilderijen, Marjoke van Kamp  met bouwsels, Elze Klute met keramiek, Hennie Laarman met fotografie, Tineke Langbroek met glasobjecten, Tineke van Lemel met schilderijen, Theo Siccama* met houten objecten * in memoriam, Sytske Nijland met tekeningen, Hetty Overwijk met keramiek

Jeanette Pot met tekeningen, Melissa van Pijkeren met speksteen beelden, Astrid Spang met schilderijen, Janny Stegerman – Hekman  met glassieraden, Paul Scholten met fotografie en Anita v.d. Veen met fotografie en gedichten.

 

De tentoonstelling wordt begeleid met een kleurrijke catalogus waarin alle exposanten met hun werken zijn opgenomen met een voorwoord van de Burgemeester. Deze catalogus zal tijdens de opening gepresenteerd worden door Erica van Lente aan het publiek.

 

De tentoonstelling is georganiseerd i.s.m. het Kulturhus de Spil en Max Timmerman, beeldend kunstenaar uit Nieuwleusen.  Timmerman is sinds kort als adviseur kunst en tentoonstellingsbeleid  verbonden aan het Kulturhus. In samenwerking met het Kulturhus verzorgt hij de tentoonstellingsprogrammering voor de komende jaren.

Het is de bedoeling dat er ieder half jaar een nieuwe tentoonstelling wordt gerealiseerd. Ieder met een geheel eigen thema. Zoals “Artistieke talenten 1” en 2, “Eigentijdse Kunst” van Individuele professionele kunstenaars uit Nieuwleusen en de Gemeente Dalfsen, ’L Art Brut” kunstenaars met een beperking en andere bijzondere kunst en cultuur uitingen.

Kunst en Cultuur zal hierdoor een podium krijgen in het nieuwe Kulturhus!. Bij de vernissages van deze exposities zullen ook lezingen, voordrachten, workshops e.d. worden georganiseerd. Kortom het Kulturhus De Spil wordt mede hierdoor het bruisende Culturele middelpunt van Nieuwleusen. Info: www.despilnieuwleusen.nl