Uitnodiging 25 november a.s. (locatie DALFSEN)

Uitnodiging 25 november a.s. (locatie DALFSEN)

Wij zijn Marcha Vlierman (45) en Mirjam Bosch (47) en wij willen graag (meer) in beeld komen en ons hard maken voor de (alleenstaande) jonge (zorg)gezinnen door een luisterend oor te bieden, steun/hulp te bieden, wegwijs te maken en eventuele knelpunten in het gezin in beeld te brengen.

Misschien kennen jullie onze gezichten al van het Zorgcafé Dalfsen, dat voor een aantal jaren terug is opgezet, maar inmiddels niet meer bestaat. Wij hebben ons destijds o.a. (ook) gericht op zorggezinnen en bijkomende problematiek/diagnoses (ass, leerproblematiek, vastlopen in gezinszorgen etc…)

Wij weten als ervaringsdeskundigen als geen ander waar je tegenaan loopt of in verzeilt raakt als er sprake is van scheiding, overlijden, ‘zorgkinderen/diagnoses’, alleenstaand ouderschap en je soms met je handen in het haar zit over je financiën/administratie, werk/werkloosheid, huishouden, opvang kinderen, klussen rond en om huis, verhuizing, een geschikte woning vinden, (de weg naar de) hulpverlening voor jezelf of de kinderen, een netwerk om je heen, etc.

Ons idee en beeld van de huidige maatschappij is dat er veel (jonge) gezinnen vastlopen of dreigen vast te lopen in de complexe wereld van de hulpverlening en alles wat rondom een (zorg / alleenstaand) gezin geregeld moet worden. Wij vinden en denken dat deze doelgroep te weinig in beeld is en zijn van mening dat wij daar, als ervaringsdeskundigen, iets mee zouden moeten doen. Een soort van ‘roeping’ dus, ook vanwege diverse signalen die wij horen.

Omdat wij (Marcha, inmiddels 11 jaar geleden in scheiding en zorgen en Mirjam, 5 jaar terug in scheiding en zorgen) hebben gemerkt dat de weg naar de juiste hulp op diverse gebieden voor je gezin nog steeds ontzettend ingewikkeld is.

Inmiddels zijn wij zover dat wij met diverse partijen (Gemeente Dalfsen, Saam Welzijn Dalfsen, ondernemer(s) gesprekken hebben om onze ideeën en plannen te bespreken, in kaart te brengen en te laten zien dat wij ook serieus iets willen toevoegen voor deze doelgroep in (de Gemeente) Dalfsen.

Daarom willen wij graag weer in een zorgcaféachtige setting jullie benaderen en ontmoeten, door met elkaar van gedachten te wisselen, ervaringen te delen en toekomstige thema/info avonden te houden, gezellige ontmoetingsavonden/middagen te organiseren, maar ook te inventariseren waar jullie behoefte naar uitgaat!
Wij zouden graag willen aftrappen met een eerste ontmoetingsavond onder de vlag van Saam Welzijn Dalfsen en nodigen jullie bij deze van harte uit in het Jongerencentrum van Saam Welzijn in de Trefkoele+ op

Donderdagavond 25 november ‘21 van 20.00 uur tot plusminus 22.00/22.30 uur
Stap over die drempel en wees welkom!!

Wij hebben al een netwerk groep “Over de drempel”, waar wij zo af en toe berichten op posten.
Voel je vrij je hierbij aan te melden via Facebook.

“Over de drempel” https://www.facebook.com/groups/1467882776724696
Mocht je meer informatie willen, twijfelen over of jij tot de doelgroep behoort of je opgeven: neem contact met ons op via mobiel of via onze FB pagina (Mirjam Bosch 06-22776084 en Marcha Vlierman 06-15050403).