Verkiezingscampagne

De TL4 klas van het Agnieten College Nieuwleusen start op 15 september met de verkiezingscampagne voor de 2e Kamer op 17 maart. Niet toevallig is 15 september Prinsjesdag. Alle politieke partijen van het Agnieten College krijgen die dag 1 miljard euro om te verdelen over de verschillende sectoren van de samenleving in Nederland.

In het partijprogramma van iedere partij komt de verdeling te staan van die 1 miljard euro. Wat vindt de partij belangrijk en wat is minder belangrijk ?

Om tot een goed partijprogramma te komen kunnen de leerlingen worden geholpen door lokale en provinciale politici.

Elke partij kiest in het najaar een eigen fractievoorzitter. Vanaf dat moment begint de verkiezingscampagne !  De partijen zullen in de Spil met elkaar in debat gaan, in het Provinciehuis spelen ze een Democratiespel en fractievoorzitters zullen gevolgd en geïnterviewd worden.  Vlak voor de verkiezingen is er dan een slotdebat.

Het hele proces van verkiezingscampagne, verkiezingsdebat en verkiezingen  voor de TL4 leerlingen is onderdeel van het examenprogramma. De afgelopen jaren hebben aangetoond dat jongeren uit onze eigen regio met hele verfrissende en scherpe ideeën komen, en dat ze positief kritisch staan tegenover de bestaande politiek.