Vrijheidsverkiezingen Agnieten College

Persbericht

     

Agnieten College organiseert Vrijheidsverkiezingen

Vrijheidsdebat op 4 maart –  Verkiezingen van de Vrijheid  11 maart !

 

Dalfsen/Nieuwleusen, 11 februari 2020

Op 10 februari is op het Agnieten College, in de Spil te Nieuwleusen, de verkiezingscampagne van de Vrijheid begonnen. Examenleerlingen van TL 4 hebben zich, verdeeld in 9 partijen, ingeschreven bij het Verkiezingsbureau 75 jaar Vrijheid. De fracties zijn daarna gelijk begonnen met de campagne. Een fractiefoto, affiches, account op sociale media en een taakverdeling. Binnen 10 minuten hing het Kulturhus De Spil vol met verkiezingsaffiches.

Ze bereiden zich voor op het Vrijheidsdebat in de Raadszaal van de gemeente Dalfsen op 4 maart in de middag. Het Vrijheidsdebat zou gaan over 6 basisvrijheden. Voorbeelden van de vrijheden waar de jongeren zich in gaan verdiepen, en die ze gaan presenteren, zijn de vrijheid van meningsuiting, onderwijs, godsdienst/levensbeschouwing, ras en geaardheid, landbouw en mobiliteit.

Op 11 maart vinden de Verkiezingen van de Vrijheid plaats in de Spil. De 9 partijen zullen zich dan nog een keer presenteren om zoveel mogelijk stemmen te trekken. Een aantal partijen doen voor het eerst mee aan de verkiezingen, mede omdat deze jongeren zich door de reguliere partijen niet gehoord en gezien voelen.

 

De partijen die aan de Vrijheidsverkiezingen meedoen zijn ;
1. Groen Rechts, 2. S.P. , 3. A.P. – de Agnietenpartij , 4. PvdL – Partij van de Landbouw, 5. Partij van de Vliegende Vrijheid, 6. Partij van de Eenheid, 7. VVD , 8. Forum voor Democratie, 9. PvdA – Partij van de Arbeid.

Voor de examenleerlingen staan er niet alleen stemmen op het spel, het debat maakt ook deel uit van het schoolexamen.

Voor meer info kunt u contact opnemen met de woordvoerders van de diverse partijen. Houdt u er rekening mee dat ze voorjaarsvakantie hebben van 14 febr. t/m. 23 februari 2020.

 

Contactpersoon Agnieten College ; Tineke Meijerink, directeur

Contactpersoon Agnieten College/ Vrijheidsverkiezingen ; M. de Vries , docent Maatschappijleer,

Email ; mdevries@agnietencollege.nl  – 06-28987955