Week van de Alfabetisering start 9 september

In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen of omgaan met de computer. Dit heeft grote impact op hun persoonlijke leven. Als je niet goed kunt lezen en schrijven, vind je minder snel een baan, is het lastiger om gezond te leven, heb je minder grip op je geldzaken en lopen je kinderen risico om op latere leeftijd ook laaggeletterd te worden. Taal maakt mensen en onze maatschappij sterker en daarom start Stichting Lezen & Schrijven van 9 tot en met 15 september de Week van de Alfabetisering. In het kader van deze week organiseert het Taalpunt van de Bibliotheek Dalfsen-Nieuwleusen samen met SAAM Welzijn, Humanitas, en het Infopunt verschillende activiteiten voor iedereen die graag iets wil leren.

Met de Week van de Alfabetisering willen de verschillende organisaties in de gemeente Dalfsen zoveel mogelijk mensen stimuleren om de stap te nemen naar het Infopunt of het Taalpunt. Dit zijn de plekken waar je (altijd) terecht kunt als je hulp nodig hebt of beter wilt leren lezen, schrijven, rekenen of met de computer omgaan. Bij het Infopunt kun je ook terecht met vragen over de digitale overheid!

ar je (altijd) terecht kunt als je hulp nodig hebt of beter wilt leren lezen, schrijven, rekenen of met de computer omgaan. Bij het Infopunt kun je ook terecht met vragen over de digitale overheid!

Van 9 tot en met 15 september vinden de volgende activiteiten plaats: • Bijeenkomst over Laaggeletterdheid en Schulden, speciaal voor beroepskrachten en vrijwilligers in het sociaal domein. Graag aanmelden via taalpunt@bibliotheekdalfsen.nl • Start cursus Klik & Tik in de Trefkoele+ op dinsdag 10 september (aanmelden kan bij het Infopunt, via https://www.bibliotheekdalfsen.nl/agenda of tel: 0529-432413). • Start digitaal inloopspreekuur in De Spil op vrijdag 13 september tussen 10 en 12 uur. • Start cursus Digisterker in de Mozaïek op vrijdag 13 september tussen 14 en 16 uur (aanmelden kan bij het Infopunt, via https://www.bibliotheekdalfsen.nl/agenda of tel: 0529-432413). • “Zing Nederlands met me” in de Trefkoele+ op vrijdag 13 september tussen 20.00 en 21.30 uur. Door te zingen, leer je sneller een taal. Dus hou je van zingen en/of ontmoet je graag nieuwe mensen, zing dan mee! We worden begeleid door een leuke band. Een gezellige avond staat voorop! (aanmelden kan bij het Taalpunt, via www.taalpunt@bibliotheekdalfsen.nl of tel.06-33834681). Meer informatie over de activiteiten en cursussen: www.bibliotheekdalfsen.nl/taalpunt en www.bibliotheekdalfsen.nl/digitaalmeedoen Thema van de campagne De 15e editie van de Week van de Alfabetisering staat dit jaar in het teken van het thema DURF!. Van 9 tot en met 15 september 2019 komen honderden bedrijven, bibliotheken, gemeenten, scholen en vele tienduizenden mensen in actie voor een geletterd Nederland.