Zes duizend gevouwen kraanvogels sieren de Hal van het Kulturhus de Spil in Nieuwleusen

Zes duizend gevouwen kraanvogels sieren de Hal van het Kulturhus de Spil in Nieuwleusen

Foto: Kunstwerk “Origami” Marjolein Veltmaat. Foto Paul Scholten.

NIEUWLEUSEN – Vrijdag 8 november is de grote overzichtstentoonstelling “Artistieke talenten 2” in De Spil te Nieuwleusen geopend door Erica van lente en Max Timmerman. Talenten uit de gehele omgeving presenteren zich hier met hun werken van diverse aard.

Max Timmerman vertelde het, in grote getale aanwezige, publiek bijzonder trots te zijn op hetgeen hier is aangeleverd, maar liefst 25 exposanten, vorig jaar waren dit er 16. Dus een geweldige toename.

Deze 2ste tentoonstelling van deze aard, presenteert voornamelijk de artistieke talenten uit Nieuwleusen e.o. Artistieke talenten w.o. professionele kunstenaars en autodidactische kunstenaars tonen hier gezamenlijk hun kunstwerken van diverse aard zoals: schilderijen, tekeningen, foto’s, keramiek, glasobjecten, beelden en origami e.d..

Kulturhus De Spil wil met deze tentoonstelling laten zien wat er zoals speelt op creatief- kunstzinnig gebied in Nieuwleusen. Een omvangrijke tentoonstelling die ook uitnodigend zal zijn voor het tentoonstellingsbeleid van De Spil in de komende jaren.

Deelnemende 25 exposanten zijn:                                                                                                                     Dicky Brasjen, Henny Compagner, Eliane van Dalen, Odette van Doorne

Joke van Eck, Muha Farzat, Hilly Holterman, Ans Hollewand, Diny Hoogers, Gerlinde Hovenga, Tineke Langbroek, Annemarie Leebeek, Azat Malikov, Sytske Nijland, Hetty Overwijk, Jeanette Pot, Alie Remmelts, Theo Siccama, Tineke Siccama-van-Lemel, Wim Schrijver, Janny Stegerman-Hekman, Henk Toersen, Marjolein Veltmaat, Anita van der Veen en Lufiene Weustink

De tentoonstelling wordt begeleid met een bijzonder kleurrijke brochure waarin alle exposanten met hun werk zijn opgenomen. Deze brochure werd tijdens de opening onthuld en door Erica van Lente overhandigd aan enkele van de aanwezige exposanten.

In het voorwoord van de brochure spreekt Erica over “Prachtig”, divers en fascinerend”

“Artistieke talenten 2 , alweer een tentoonstelling in De Spil. Met prachtige kunst, gemaakt door artistieke talenten n in de gemeente Dalfsen en omstreken. Kunst door mensen die zich op verschillende manieren hebben laten inspireren, vaak door natuur of landschap uit hun omgeving. Voor sommigen is het puur hobby, anderen hebben van kunst hun werk gemaakt.

Op de expositie is een breed scala aan werk te zien, variërend van bijzondere, abstracte schilderijen en realistische foto’s, tot sieraden van glas of objecten van hout of keramiek. Prachtig divers en fascinerend. En dan zijn de werken ook nog eens gemaakt door kunstenaars van echt alle leeftijden.

Kortom, er is voor elk wat wils, en er is een geen reden deze tentoonstelling aan je voorbij te laten gaan. Van november tot en met februari is deze kunst in Kulturhus De Spil te bewonderen. Ik ben verrast door de diversiteit en het talent, en denk dat ik daarbij niet de enige ben”.          Aldus het voorwoord van burgemeester Erica van Lente.

De belangstelling voor de opening was ook buiten verwachting van de organisatie bijzonder groot en er worden nog heel veel bezoekers verwacht. Een tentoonstelling die duurt tot 8 maart 2010 en die u beslist moet gaan zien!

De tentoonstelling is georganiseerd i.s.m. het Kulturhus de Spil en Max Timmerman, beeldend kunstenaar uit Nieuwleusen. Timmerman is sinds 2018 als adviseur kunst en tentoonstellingsbeleid verbonden aan het Kulturhus. In samenwerking met het Kulturhus verzorgt hij de tentoonstellingsprogrammering voor de komende jaren.

Info Kulturhus De Spil in Nieuwleusen: www.despilnieuwleusen.nl