Doorlopende expositie ”Artistiek Talent 2” uit Nieuwleusen e.o.

Agenda archief

Maand

Categorie

Tentoonstelling “Artistiek talent 2” uit Nieuwleusen e.o. te zien in het Kulturhus De Spil Nieuwleusen.

Maar liefst 25 artistieke talenten uit Nieuwleusen e.o. exposeren hun kunstwerken van november 2019 t/m maart 2020 in De Spil. Deze tentoonstelling, presenteert voornamelijk de artistieke talenten uit Nieuwleusen e.o. Artistieke talenten w.o. professionele kunstenaars en autodidactische kunstenaars tonen hier gezamenlijk hun kunstwerken van diverse aard zoals: schilderijen, tekeningen, foto’s, keramiek, glasobjecten, beelden en origami e.d..  Kulturhus De Spil wil met deze tentoonstelling laten zien wat er zoals speelt op creatief- kunstzinnig  gebied in Nieuwleusen. Een omvangrijke tentoonstelling die ook uitnodigend zal zijn voor het tentoonstellingsbeleid van De Spil in de komende jaren.         

Deelnemende 25 exposanten zijn: Dicky Brasjen, Henny Compagner, Eliane van Dalen, Odette van Doorne, Joke van Eck, Muha Farzat, Hilly Holterman, Ans Hollewand, Diny Hoogers, Gerlinde Hovenga, Tineke Langbroek, Annemarie Leebeek, Azat Malikov, Sytske Nijland, Hetty Overwijk, Jeanette Pot, Alie Remmelts, Theo Siccama, Tineke Siccama-van-Lemel, Wim Schrijver, Janny Stegerman-Hekman, Henk Toersen, Marjolein Veltmaat, Anita van der Veen en Lufiene Weustink.

De tentoonstelling wordt begeleid met een brochure waarin alle exposanten met hun werk zijn opgenomen. Deze brochure zal tijdens de opening overhandigd worden door Erica van Lente aan de exposanten. De tentoonstelling is georganiseerd i.s.m. het Kulturhus de Spil en Max Timmerman, beeldend kunstenaar uit Nieuwleusen.  Timmerman is sinds kort als adviseur kunst en tentoonstellingsbeleid  verbonden aan het Kulturhus. In samenwerking met het Kulturhus verzorgt hij de tentoonstellingsprogrammering voor de komende jaren.

Het is de bedoeling dat er iedere vier maanden een nieuwe tentoonstelling wordt gerealiseerd. Ieder met een geheel eigen thema. Zoals “Artistieke talenten 1”, “Eigentijdse Kunst” van Individuele professionele kunstenaars uit Nieuwleusen en de Gemeente Dalfsen, ’L Art Brut” kunstenaars met een beperking en andere bijzondere kunst en cultuur uitingen.  Kunst en Cultuur zal hierdoor een podium krijgen in het nieuwe Kulturhus!. Bij de vernissages van deze exposities zullen ook lezingen, voordrachten, workshops e.d. worden georganiseerd. Kortom het Kulturhus De Spil wordt mede hierdoor het bruisende culturele middelpunt van Nieuwleusen. Info: www.despilnieuwleusen.nl