Kunst en cultuur

Kulturhus De Spil.

In Kulturhus de Spil, zullen Kunst en Cultuur en dan ook de uitingen van kunst (in de brede zin van het woord) en aan de orde van de dag zijn en als  vanzelfsprekend getoond worden. Immers aan kunst en Cultuur ontlenen wij ons bestaansrecht!

Naast sport & spel, maatschappelijke dienstverlening, kennis en overdracht (bibliotheek) en onderwijs zal er ook de nodige aandacht zijn en ruimte gegeven worden aan de kunsten.

Met name Beeldende kunst tentoonstellingen vormen hiervoor een ultieme visuele mogelijkheid om de artistieke talenten uit de omgeving een podium te bieden en de ontmoeting met, een breed, publiek te realiseren.                                                                                                                                     

Hierdoor zal bovendien een stimulerende en aanzuigende werking en dialoog ontstaan met  het publiek. Vooral de aanwezigheid van het middelbaar onderwijs met al haar jonge mensen geeft de mogelijkheid om hen, in een vroeg stadium, in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Bovendien zal door de laagdrempeligheid van het Kulturhus deze toegankelijk zijn voor het presenteren van vele artistieke uitingen van diverse doelgroepen c.q. beoefenaars aan een breed publiek. 

Kunstuitingen, voorstellingen en tentoonstellingen zijn dan ook een vanzelfsprekend onderdeel zijn van de totale inhoudelijke programmering van het Kulturhus De Spil in Nieuwleusen.

Vanaf november 2022 geniet u van een grote, kleurrijke tentoonstelling: “KUNST vanuit het HART”

Voor de 2e keer organiseert het Kulturhus De Spil in Nieuwleusen de tentoonstelling “KUNST vanuit het HART”,‘l HArt Brut 2. Meer dan 45 exposanten tonen hun diverse werken in deze tentoonstelling.

Deze tentoonstelling is het vervolg op de eerdere ‘L Art Brut tentoonstelling en laat zien wat de ontwikkelingen zijn in de afgelopen jaren in de kunstwerken gemaakt door deelnemers uit de ateliers in de zorg e.d. en van individuele artistieke talenten.

Het Kulturhus De Spil inventariseert en presenteert in haar 2e tentoonstelling ‘L HArt Brut artistieke talenten met verstandelijke en/of psychisch beperkingen en N. A. H. uit Nieuwleusen, de Gemeente Dalfsen, uit de ateliers van ArtCrew uit Hardenberg en als Gastexposanten zullen er tevens werken te zien zijn uit de landelijke collectie van Special Arts Nederland uit Amersfoort. Dit om ook het landelijke kader aan te geven van de artistieke talenten met een beperking in Nederland.

Kulturhus De Spil wil met deze tentoonstelling laten zien wat er zoals speelt op kunstzinnig gebied in “Kunst en Zorg”. Waarbij een zo breed mogelijk publiek kennis kan komen nemen van zeer uiteenlopende kunstvormen en ontwikkelingen van de artistieke talenten in de regio.

De tentoonstelling zal 11 november 2022 om 17.00 uur van start gaan en zal te zien zijn tot eind april 2023 in het Kulturhus de Spil in Nieuwleusen. Koningin Julianalaan 10, 7711 KK  Nieuwleusen

Info: m.timmerman1950@telfort.nl  Max Timmerman. Curator Kunst en Cultuur van de Spil.