Sport

Sport

Kulturhus de Spil beschikt over twee ruime sporthallen en zijn gelegen in het midden gebied van Nieuwleusen. De accommodatie wordt dagelijks gebruikt voor de gymnastieklessen van het basisonderwijs en doet ’s avonds en in het weekend dienst als accommodatie van talloze sportverenigingen voor trainingen, wedstrijden en toernooien. De sporthallen van Kulturhus de Spil zijn tevens te huur voor evenementen.

De sporthal voldoet aan de hoogste eisen en is met scheidingswanden praktisch te verdelen in totaal 5 zaaldelen. Deze zaaldelen zijn voorzien van belijning van meerdere sporten waaronder korfbal, volleybal en badminton. In twee zaaldelen zijn er ringen en een wand/klimrek aanwezig. Naast de 5 sportzalen beschikken de sporthallen over een aantal aanvullende faciliteiten.

Volleybal

Sinds 1968 is volleybalvereniging Flash een begrip in Nieuwleusen, een dynamische vereniging waar iedereen welkom is. De stip op de horizon van Flash: “de ondernemende volleybalvereniging met een sportieve verenigingscultuur”.

Sport met ons mee!
En kom een keer kijken!
Bekijk locatie

SV Nieuwleusen

S.V. Nieuwleusen anno 2016 is een bloeiende en gezonde vereniging met meer dan 800 leden. De club zoals deze nu staat en draait, is er natuurlijk niet van de één op de andere dag gekomen, maar door de jaren heen stukje bij beetje opgebouwd. Vanaf het prille begin in 1957 tot aan de dag van vandaag toonde de vereniging zich ambitieus en dynamisch. Getuige het alsmaar groeiende ledenaantal heeft S.V. Nieuwleusen in haar bijna 60-jarig bestaan overduidelijk in een maatschappelijke behoefte van het dorp voorzien.

Tafeltennis vereniging WHAM

Dit is de tafeltennis vereniging WHAM.

Korfbalvergeniging K.V. D’Ommerdieck

d’Ommerdieck is op 25 mei 1978 opgericht op initiatief van de bond en waar bekend was dat er inwoners van dat dorp elders korfbalden. Dat was in Nieuwleusen het geval. Die korfbalden bij de Sport Vereniging Dalfsen.

Gymnastiek vereniging Nieuwleusen (GVN)

Gymnastiek vereniging Nieuwleusen (GVN) is een actieve vereniging met ongeveer 300 leden van klein tot groot. Doordat GVN een actieve positie in de regio inneemt komen de leden niet alleen uit Nieuwleusen maar ook uit een groot gebied eromheen. GVN is opgericht op 15 juli 1963. Het doel van GVN is de sportieve belangen van haar leden te behartigen in de gymnastiek en aan de gymnastiek gelieerde sporten ( jazz, aerobics etc.) En om de sportbeoefening van zowel recreatiesport als wedstrijdsport te propageren en te stimuleren. Wil je lid worden van onze club of een keer mee sporten? Neem dan contact met ons op.