Fotografie in de KUNST in de fotografie (tentoonstelling 25 mei t/m 8 juni)

Agenda archief

Maand

Categorie

Nieuwleusen: Wethouder van Cultuur Jan Uitslag opent tentoonstelling “Fotografie in de KUNST in de fotografie”

Op 25 mei om 15.00 uur opent Dhr. Jan Uitslag wethouder van Cultuur in de Gemeente Dalfsen de tentoonstelling “Fotografie in de KUNST in de fotografie”!

Deze omvangrijke en gevarieerde tentoonstelling is te zien van 25 mei t/m 26 juli 2019 in het Kulturhus De Spil in Nieuwleusen.

Onder het thema “Fotografie in de KUNST in de fotografie” tonen diverse fotograven hun gevarieerde foto’s aan het publiek. Kulturhus de Spil heeft daarvoor verschillende individuele fotografen en fotoclubs uitgenodigd uit de Gemeente Dalfsen en als gastexposant is er eindexamenwerk te zien van de Leden van de Fotovakschool Apeldoorn.

De Exposanten in deze bijzonder gevarieerde tentoonstelling zijn Fotoclub Kamerata uit Dalfsen, Leden van de Fotoclub Dalfsen en de fotografen Rina Huzen uit Nieuwleusen, Anita van der Veen uit Rouveen en Hanneke Boonstra uit Nieuwleusen met als Gastexposanten de studenten van de Fotovakschool Apeldoorn.

Studenten van de Fotovakschool Apeldoorn tonen hun eindexamenwerk tijdens deze expositie in het Kulturhus De Spil 2019. Voor deze examengroep is de expositie, samen met hun portfolio, onderdeel van het eindexamen van de tweejarige Vakopleiding Fotografie. De expositie toont een unieke selectie beelden van deze talentvolle studenten, ieder met hun eigen persoonlijke stijl. De afstudeerprojecten vertegenwoordigen.

Tijdens de expodagen op 23 en 24 mei is er ook de miniaturenbeurs “Handig gemaakt” te zien. Er zijn dan de zelfgemaakte miniaturen van Henk Stegerman met diverse gebouwen, Hans ten Klooster met rijdende miniauto’s, Henri Grootenhuis met sigarenkistjes gitaarbouw, Janny Vroom met zigeuner wagens en schepen, Luik buit met binnenschepen, Molle Eisma met miniauto’s en als trekpleister een enorme spoorbaan van 18,5 meter lang en 3 meter breed van de IJssellandse trein en spoormodelbouw vereniging.

De tentoonstelling en de miniaturenbeurs zijn gratis te bezichtigen in het Kulturhus in Nieuwleusen.