Gezond het jaarrond – gezond en voedzaam koken met een klein budget

Agenda archief

Maand

Categorie

Gezond het jaarrond – gezond & voedzaam koken speciaal voor mensen met een klein budget

Iedere maand wordt er op de tweede dinsdagavond van de maand gekookt in De Spil in Nieuwleusen. Gerda van ‘’Wat doen we in de pan’’ gaat dan aan de slag met inwoners uit Nieuwleusen en omstreken, om gezond, maar vooral betaalbaar te leren koken.

Dit doet zij in samenwerking met Kulturhus De Spil en de Voedselbank Nieuwleusen. Dit initiatief is tot stand gekomen doormiddel van een ter beschikking gesteld budget uit het Lokaal Akkoord, dat beschikbaar is gesteld door de Gemeente Dalfsen.

Inwoners die willen leren om te koken op basis van betaalbare en gezonde ingrediënten, kunnen zich opgeven voor een van de volgende workshops welke gegeven worden op: 14 maart, 11 april, 9 mei, 13 juni 2023.

Er is deelnameruimte in de kookstudio voor acht personen per workshopavond. De avonden starten om 19:00 uur en eindigen om 21:30 uur. Deelname is GRATIS. De workshop is inclusief ingrediënten, recepten en een bak koffie of thee voorafgaand aan de workshop. Later dit jaar worden de najaar data bekend gemaakt.

Het doel van dit initiatief is dat mensen met een klein budget gezond en gevarieerd een voedzame maaltijd leren maken. Inwoners gaan samen aan de slag en Gerda benadrukt ‘’het is tevens ook vooral een gezellige avond, waarbij ontmoeting centraal staat’’. Opgave kan vanaf heden digitaal via: watdoenweindepan@gmail.com of telefonische opgave via 06-16495935.