Henk Boogaard treed op met zijn (cabaret)programma ”Interne beslommeringen”

Agenda archief

Maand

Categorie

Vrijdag 24 januari treed Henk Boogaard op met zijn (cabaret)programma ”Interne beslommeringen” in Kulturhus de Spil

Nieuwleusen – Henk Boogaard ondervindt hinder van de gebruikelijke clichés in onze  dagelijkse communicatie. Hij probeert daar immer op een creatief speelse wijze mee om te gaan. Zo tracht hij van de nood een deugd te maken. In zijn cabaretprogramma ‘Interne beslommeringen’ gunt hij het publiek een kijkje in zijn belevingswereld. 

Alles wat men zegt en ook alles wat hij leest, komt namelijk letterlijk bij hem binnen. ‘Hoe gaat het?’, ‘Hoe is het?’, ‘Alles goed?’ en ‘Zo!?…leef jij nog?’, noemt Henk daarom ook Clichématige Contact Constructies (CCC’s). Daarentegen deelt hij ‘Fijne dag!’, ‘Succes!’, ‘Hou je haaks!’ en ‘Rij voorzichtig!’ weer in bij de MGGG’s, of te wel het Mee Geef Gewens Gedoe. Het interne beleefde jongentje, die meent dat Henk op de CCC’s dient! te antwoorden en de MGGG’s moet honoreren (of ze zelfs moet uitvoeren!!) draait meteen maar de duimschroeven aan. 

Daarnaast verplicht hij zichzelf om absoluut eerlijk te zijn. Kom daar maar eens uit, op zo’n moment, in deze snelle wereld.  Maar gelukkig huist er een vrije Henk in hem, die op zulke moeilijke momenten steeds meer in grijpt en CCC’s tracht te pareren met ‘waarheids-tegenvragen’! Met MGGG’s weet de vrije Henk ook wel raad. Kortom…….de omgang met anderen is voor Henk telkens weer een hele worsteling en vraagt een behoorlijke dosis alertheid van hem.

Op humoristische wijze doet Henk hiervan haarfijn verslag. Zijn voorstelling duurt anderhalf uur en hij heeft er ook een aantal liedjes er in opgenomen, zoals: ‘Een luisterend oor’, ‘Ben Druk’, ‘Hij doet niks’ , ‘Fijne dag!’ & ‘Ik ben anders’. Al sinds 1992 treed hij in het land op met zijn liedjesprogramma. Het laatste jaar voert hij nu ook hier en daar zijn cabaretperformance op. Zo gaf hij al twee keer acte de presence op een bijeenkomst van de Nederlandse Vereniging van Autisme en was hij de slotact van het Cultureel Café in Apeldoorn.  

U bent van harte welkom. Aanmelden is niet nodig en ook zijn er geen kosten verbonden aan dit optreden. Inloop vanaf 19:15 uur en aanvang programma vanaf 19:30 uur tot 20:45 uur. Locatie: Grand Café de Spil – Kulturhus de Spil Nieuwleusen.