(GEANNULEERD) Het verhaal van het Ten Kate Racing in de Spil

Agenda archief

Maand

Categorie

(GEANNULEERD) Verhalen Café met Ronald te Kate – Ten Kate Racing

In verband met de afgekondigde maatregelen, kan helaas het Verhalen Café van aanstaande woensdagavond 24 november 2021 niet doorgaan. Deze activiteit zal doorgeplaatst worden naar 2022.

 

 

Het verhaal van het Ten Kate Racing in de Spil

Woensdagavond 24 november start het verhalencafé in Kulturhus de Spil weer. De eerste gast is er één die garant staat voor mooie en snelle verhalen van over de hele wereld. Te gast is namelijk Ronald ten Kate, oud teammanager en tegenwoordig principal van het succesvolle Ten Kate Racing.

Ten Kate Racing is ruim 25 jaar actief in de wegracerij. De uitvalsbasis van het team is motordorp Nieuwleusen. Nieuwleusen waar de motorrijders-dichtheid in de top van Nederland staat. Het dorp heeft naast Ten Kate Racing ook twee actieve motorclubs een raceteam en diverse actieve rijders in de motorsport. In de wegracerij heeft Ten Kate Racing Nieuwleusen op de kaart gezet.

In 2002 werd door Ten Kate Racing de eerste titel in het WK Supersport binnen gehaald. De laatste van de tien wereldkampioenen van het team in het WK Supersport werd dit jaar gehuldigd.

Over al die jaren dat het team bestaat valt veel te vertellen. Het verhaal zal gaan over het ontstaan van het team, de kampioenschappen, de coureurs, maar ook over de tegenslagen die het team te verwerken kreeg. Hoe ziet zo’n raceweekend eruit voor een coureur en het team? Wat gebeurt er allemaal in de paddock? Hoe kom je aan de wereldtop, hoe blijf je er en hoe maak je een comeback. Veel mooie verhalen over en rond motorraces over de hele wereld komen er voorbij op woensdagavond 24 november vanaf 20.00 uur. Het café opent de deuren al om 19.15 uur.

Bij binnenkomst in Kulturhus de Spil moet iedere bezoeker zijn of haar OR code met ID bewijs tonen en dient men zich te houden aan de dan geldende regels omtrent Covid-19.